Kabak çekirdeği yerken bir kez daha düşünün...

Kabak çekirdeği yerken bir kez daha düşünün...
Uzmanlar kabak çekirdeği konusunda uyardı.

Kabak çekirdeği tüketimi konusunda dikkatli olmak gerekmektedir. Bir avuçtan fazla kabak çekirdeği tüketilmemelidir. Aşırı tüketim, vücut için zararlı olabilir. Kabak çekirdeği yüksek miktarda yağ ve kalori içerir, bu nedenle dengeli bir tüketim önemlidir. Ayrıca, kabak çekirdeği alerjisi olan bireylerin tüketimine dikkat etmeleri gerekmektedir. Sağlıklı bir yaşam için beslenme alışkanlıklarımıza dikkat etmek önemlidir. Kabak çekirdeği tüketirken miktarı kontrol etmeyi unutmamalıyız.

SİNDİRİM SORUNLARINA YOL AÇABİLİYOR

Fazla tüketildiğinde sindirim sorunlarına yol açabilir ya da fazla kilo alımına sebep olabilir. Ayrıca kabak çekirdeğinin aşırı tüketimi sivilce oluşumuna neden olabilir. Bu yüzden cilt sorunu olan ve yağlı cilde sahip olan kişilerin, kabak çekirdeği aşırı tüketmemesi tavsiye edilir.

Kabak çekirdeği lif bakımından yüksektir, çok miktarda yemek gaz veya şişkinliğe neden olabilir.

core-2728869-640.jpg

Lif, dışkıyı toplamaya yardımcı olur ve uzun vadede kabızlığı önler, ancak bir kerede çok fazla kabak çekirdeği yemek şiddetli kabızlığa neden olabilir. Bu yüzden günde 1 avuçtan fazla kabak çekirdeği tüketmek tavsiye edilmiyor.

Uzmanların açıklamalarına göre; Kalori açısından zengin bir besin olan kabak çekirdeği, fazla miktarda tüketildiğinde kilo problemlerine yol açtığı ileri sürüldü.

YÜKSEK TUZ İÇERİĞİ

Tuz oranı oldukça fazla olan kabak çekirdeğini n sodyum oranı da oldukça yüksektir. Vücut için çok zararlı olan tuz miktarını engellemek için kabak çekirdeğini aşırı miktarda tüketmemeniz tavsiye ediliyor.

Kaynak: NTV

İlgili Haberler

Kaynak:ntv

Öne Çıkanlar