MEB'den büyük skandal! Mülakat sonuçları yayınlandıktan yarım saat sonra kaldırıldı

MEB'den büyük skandal! Mülakat sonuçları yayınlandıktan yarım saat sonra kaldırıldı
"Mülakatlarda hukuksuzluğa karşı" tedbir aldık diyen Milli Eğitim Bakanlığı, büyük bir skandala imza attı. MEB, 20 bin öğretmen ataması öncesi mülakat sonuçlarını yayınladıktan yarım saat sonra kaldırdı. Eğitim emekçileri ise yaşanan duruma isyan etti.

Öğretmen adayları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 20 bin öğretmen ataması için mülakat sonuçlarının açıklanmasını beklerken büyük bir skandal yaşandı.

MEB, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını yayınladıktan yarım saat sonra kaldırdı.

Yaşanan duruma anlam vermekte zorlanan eğitim emekçileri ise MEB'e tepkilerini dile getirdi.

"Kimlere torpil yaptığınızı gizlemek mi istiyorsunuz?"

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Neyin öğrenilmesini istemediniz? Kimlere torpil yaptığınızı, kimlerin hayatını kararttığınızı gizlemek mi istiyorsunuz?" diye sordu.

gx2utwyxaaeilp4.jpg

Özbay, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını yayınlayıp yarım saat sonra kaldırması, bir şeylerin gizlenmesinden başka bir anlam taşımamaktadır. Neyin öğrenilmesini istemediniz? Kimlere torpil yaptığınızı, kimlerin hayatını kararttığınızı gizlemek mi istiyorsunuz? Ya da torpil yaparken birilerini mi atladınız?

Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Bakan Tekin geçtiğimiz günlerde öğretmenlik mülakat sonuçları ile ilgili şunları söylemişti;

"Mülakatlarda adaletsizlik ve hukuksuzluğa karşı her tedbiri aldık. Mülakat notunun da yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakatla oluşmasını istedik. Mülakatları tamamladık. Danıştay’ın kararından sonra öğretmen adayı arkadaşlarımızın mülakat sonuçlarını duyuracağız."

gx2utwzwqaapysk-001.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar