Tuncer Bakırhan’dan sert çıkış: Kimsenin ilk yardım çantası değiliz ister ampul, ister ok olsun

Tuncer Bakırhan’dan sert çıkış: Kimsenin ilk yardım çantası değiliz ister ampul, ister ok olsun
DEM Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yerel seçimlere ilişkin, “Biz kimsenin ilk yardım çantası değiliz. İster ampul ister ok olsun; her kim ki demokrasiden ve Kürt sorununun demokratik çözümünden kaçıyorsa, en temel belediyecilik...

DEM Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yerel seçimlere ilişkin, “Biz kimsenin ilk yardım çantası değiliz. İster ampul ister ok olsun; her kim ki demokrasiden ve Kürt sorununun demokratik çözümünden kaçıyorsa, en temel belediyecilik hizmetlerini bile yapamıyorsa biz karşısındayız” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yerel seçimlerdeki ittifak görüşmelerine ilişkin biz kimsenin ilk yardım çantası değiliz. Sandıkta başı gözü yarılana, her daim pansuman için yetişecek yedek güç değiliz. İster ampul ister ok olsun; her kim ki demokrasiden ve Kürt sorununun demokratik çözümünden kaçıyorsa, en temel belediyecilik hizmetlerini bile yapamıyorsa biz karşısındayız “ dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yerel seçimlere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakırhan, "Kimsenin ilk yardım çantası değiliz. Hem oyun kurarız hem de yeri geldiğinde oyun bozarız" dedi. DEM Parti'nin Meclis toplantısında seçim hazırlıkları ve stratejileri değerlendirildi. Bakırhan, Türkiye'nin demokrasi güçlerini zor günlerin beklediğini belirterek, ekonomik sorunlar, kayyım uygulamaları ve demokratik çözüm taleplerine vurgu yaptı.

"Halk kimi istiyorsa adayımız olacak"

Ayrıca, Bakırhan, Türkiye'deki siyasal gündemin hızla değiştiğini, bu değişimin ise gerçek gündemleri örtbas etmeye yönelik olduğunu ifade ederek, ekonomik sorunlar ve kayyım atamalarının ciddi sorunlara yol açtığını vurguladı. Bakırhan, özellikle kayyımların yönetiminde yaşanan sorunları ve ekonomik krizi eleştirirken, yerel seçimlerde kayyımlara karşı mücadele edeceklerini ifade etti.

DEM Parti'nin yerel seçim stratejisi kapsamında ön seçimlerin demokratik bir süreç olarak uygulanacağını belirten Bakırhan, "Bölgede halk kimi istiyorsa, onlar bizim adayımız olacak" dedi. Ayrıca, seçimlerde halkın iradesine saygı gösterilmesi ve demokratik yerel yönetim anlayışının benimsenmesi gerektiğini vurguladı.

"Bu ülkenin sorunlarına gerçekçi çözümler üreten tek partiyiz"

Bakırhan, bölgede kayyımları 'defedeceklerini' belirterek konuşmasına şu şekilde devam etti;

 “Ülkenin batısında da uzun zamandan bu yana söylediğimiz gibi halklarımızın kazanacağı, emekçilerin kazanacağı ve yerel yönetimlerde bulundukları her yerde temsil edilecekleri bir modeli esas alacağız. Bizim dahil olmadığımız birçok tartışmada partimiz adına birçok yorum yapılıyor, tartışma yapılıyor. Partimizin nasıl bir politik tutum takınacağı tartışılıyor, yazılıyor, çiziliyor. Şunu belirtmek istiyoruz: Biz kimsenin ilk yardım çantası değiliz. Sandıkta başı gözü yarılana, her daim pansuman için yetişecek yedek güç değiliz. Bizim için toplumu yok sayanlar, sermayeyle kol gezenler meşru değildir, partisinin bir önemi yoktur. Bizim için yolsuzluk yapan hırsızdır, partisinin bir önemi yoktur. İster ampul ister ok olsun; her kim ki demokrasiden ve Kürt sorununun demokratik çözümünden kaçıyorsa, en temel belediyecilik hizmetlerini bile yapamıyorsa biz karşısındayız. Bu yerellerde de demokratik yerel yönetimler anlayışımızın kazanması için var gücümüzle çalışacağımızı, bu kentleri yönetmeye talip olduğumuzu da belirtmek istiyorum.  Bizler demokratik zemin, evrensel insan hakları ve hukukun genel ilkeleri ile kadın eşitlikçi politikalarımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Bunları pazarlık konusu yapmayacağız. Bizim için en önemli değerler bunlardır. Bu değerler ışığında işbirliğine de güç birliğine de varız. Tartışılmayacak bu ilkeler üzerinden işbirliği yapmak isteyen bütün siyasal ve toplum yapılara da kapımız açıktır. Tercih ve kararlarımızı belirleyecek olan da bu temel zemin ve ilkelere yaklaşımdır. Çünkü biz bu ülkenin sorunlarına gerçekçi çözümler üreten tek partiyiz. Bu parti, halk gerçekliğini esas almayan bir denklem kurulmasına asla izin vermeyecektir. Yani bizim olmadığımız hiçbir denklemin tarafı olmayacağız, buna izin vermeyeceğiz.

Önümüzdeki dönem eşitlik, özgürlük ve demokrasi kervanında yer almak isteyen başta kadınlar olmak üzere halkımızı aday adayı olmaya çağırıyoruz. Bu süreçte partimizden aday adayı olan arkadaşların partimize, halkımıza ve mücadelemize sahip çıktıklarını bilmeleri gerekiyor. Bu yerel seçim bizler açısından sadece bir başarıyla sınırlı kalmamalı, aynı zamanda büyük bir zafere dönüşmelidir. Bir zafere ihtiyacımız var. Bu seçimler o zaferi sağlayabilir. Bunun koşulları da var. Bu zafere ulaşmak için örgütlenme çalışmalarını güçlendirmemiz gerekiyor. Kentimizde değmediğimiz toplumsal kesim, değmediğimiz ev ve mahalle kalmamalı. Büyük çalışmalı ve büyük kazanmalıyız. Bu dönemim ruhuna yakışır bir çalışma tarzıyla çalışmalıyız. Gece gündüz her haneyi dolaşmalı, onlara anlatmalı, onlarla bir araya gelmeliyiz. Bu, son dönem çalışma ruhumuzdur”

Öne Çıkanlar