Tarım Bakanı buğday fiyatı tepkilerine 'siyasi' dedi: Çiftçinin kışkırtılmasını kabul etmiyorum

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, buğday fiyatlarına gelen tepkileri siyasi aparat olarak değerlendirdi. Yumaklı, "Gıda konusu siyasi bir aparat değildir. Çiftçinin hiçbir şekilde rasyonel olmayan vaatlerle kışkırtılmasını kabul etmiyorum" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, üreticilerin uzun süredir beklediği buğday alım fiyatını sessiz sedasız sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, '15 TL' olsun' çağrısını yüksek buldu ve buğday alım fiyatının 9 bin 250 lira olduğunu açıkladı.

Yumaklı bugün katıldığı Dünya Gıda Güvenilirliği Günü Programında, hububat fiyatlarına gelen tepkilerle ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Bakan Yumaklı, çiftçinin beklentilerinin karşılanmaması üzerine tepki gelmesini siyasi olarak değerlendirdi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Gıda konusu siyasi bir aparat değildir. Çiftçinin hiçbir şekilde rasyonel olmayan vaatlerle kışkırtılmasını kabul etmiyorum. Bizleri 7/24 yanında olduğumuz üreticilerle kopartmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gıda konusu siyasi bir aparat değil!

Gıda konusunun siyasi bir aparat olmadığını ifade eden Yumaklı, “7/24 işiyle hemhal olan, gece gündüz çalışan çiftçinin, üreticinin hiçbir şekilde rasyonel olmayan vaatlerle adeta kışkırtılmasını kabul etmiyorum” dedi.

7/24 çiftçinin yanındayız

Bakanlık olarak çiftçinin her türlü yanında olduklarını ifade eden Yumaklı, “Bizi üretici ile ayırmaya çalışacak her türlü söylemi reddediyorum! Bizler fiyat açıklamanın yanında tedbirler de aldık. Bazı ürünlerin ithalatını kısıtladık. Özellikle ihraç edilebilecek ürünleri açtık. Bu benzeri üreticiyi rahatlatacak tedbirleri aldık. Bizleri 7/24 yanında olduğumuz üreticilerle kopartmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. Çiftinin yanında olacağız, bütün ihtiyaçlarında birlikte olacağız” dedi.

Öne Çıkanlar