Adeta suç makinesi: Sinan Ateş’in katili 7, azmettiricisi 20 suçtan aranıyormuş

Adeta suç makinesi: Sinan Ateş’in katili 7, azmettiricisi 20 suçtan aranıyormuş
Sinan Ateş suikastine ilişkin davada adı geçen 22 sanıktan 14'ünün sabıkalı olduğu ortaya çıktı. Cinayetin azmettiricisi Doğukan Çep'in cinayet gerçekleştiği sırada başka bir cinayet dahil 20 suçtan arandığı ortaya çıktı.

Bunlardan en dikkat çekeni ise Ateş cinayetini tasarlayan Doğukan Çep’in sabıka kaydı.

Çep’in sabıka kaydı yaklaşık 3 sayfa.

dog.jpg
Doğukan Çep

Gezi protestoları sırasında İstanbul Maltepe’de uyuşturucu satıcıları tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik cinayeti davasından da hüküm giyen Çep bu cinayet nedeniyle aranıyordu ve Sinan Ateş cinayetine kadar yakalanamadı. Çep’in İstanbul Maltepe bölgesinde uyuşturucu ticareti yaptığı iddiaları bu süre içinde dillendiriliyordu.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikastine ilişkin dava açılan 22 sanıktan 14’ünün kabarık sabıka kaydı var. Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın aktardığına göre, suikast gerçekleştiğinde tetikçi Eray Özyağcı’nın yedi, azmettirici Doğukan Çep’in 20, gözcü Suat Kurt ve motosikletle tetikçiyi kaçıran Vedat Balkaya bir suçtan aranıyordu. Hem Özyağcı’nın hem de Çep’in cinayetten arama kaydı vardı.

eray.jpg
Eray Özyağcılar

“Suç listesi kabarık” diyen Saymaz, “Cinayet, yaralama, suç örgütü yöneticiliği, uyuşturucu kullanmak ve satmak, kapkaç, gasp, yağma, hayvan hırsızlığı, kalpazanlık, göçmen kaçakçılığı, cinsel taciz” diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayınız

Öne Çıkanlar