Sinan Ateş cinayetindeki sanıkların suç dosyası kabarık

Sinan Ateş cinayetindeki sanıkların suç dosyası kabarık
Sinan Ateş cinayetinde adı geçen geçen 22 sanığın 16'sının sabıka kaydı olduğu ortaya çıktı. Yaklaşık 3 sayfalık sabıkası ile en fazla suç kaydı olan isim cinayetin tasarlayıcısı Doğukan Çep oldu.

Sinan Ateş cinayetinin üstünden 17 ay gibi uzun bir süre geçti ancak hem iddianame hem de soruşturma dosyasında yer alan bilgiler kamuoyunun gündeminde yerini koruyor.

İddianamenin ortaya çıkmasından sonra cinayette yer alan isimlerin hemen hemen hepsinin MHP ile bağlantılarının ortaya çıkarılması ile birlikte Ateş cinayeti siyasi krizlere de neden oluyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in isim vermeden MHP Genel Başkan Yardımcıları İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’ı hedef alması sonrası başlayan tartışmalarda MHP cinayet ile bir ilişkisinin olmadığını kanıtlamaya çalışıyor.

Ancak cinayetin azmettiricilerinin Ülkü Ocakları ve MHP ile bağı çelişkilere neden oluyor.

Öte yandan cinayet soruşturmasında yargılanan isimlerin hem kimlikleri hem de geçmişte karıştığı suçlar ise bu kişilerin kimler tarafından koruduğu sorusunu akıllara getiriyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 22 sanıktan 16’sının sabıkalı olduğu ortaya çıktı.

Bunlardan en dikkat çekeni ise Ateş cinayetini tasarlayan Doğukan Çep’in sabıka kaydı.

Çep’in sabıka kaydı yaklaşık 3 sayfa.

Gezi protestoları sırasında İstanbul Maltepe’de uyuşturucu satıcıları tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik cinayeti davasından da hüküm giyen Çep bu cinayet nedeniyle aranıyordu ve Sinan Ateş cinayetine kadar yakalanamadı. Çep’in İstanbul Maltepe bölgesinde uyuşturucu ticareti yaptığı iddiaları bu süre içinde dillendiriliyordu.

Yine iddianameye göre cinayet öncesi Ankara'ya gelen ve olayın gerçekleştiği Çukurambar'da keşif yaptığı belirlenen Suat Kurt’un da geçmişi karanlık. Kurt, Doğukan Çep ile hem cinayet öncesi hem de cinayet sonrası iletişim halindeydi. Kurt’un uyuşturucu satıcılığı ve cinayet nedeniyle hüküm giyen ve çete yöneticisi olduğu iddia edilen Doğukan Çep’in ekibinden olduğu beliritiliyor.

Adli sicil kaydı olan sanıkların isimleri ise şöyle:

Doğukan Çep, Eray Özyağcı, Suat Kurt, Tolgahan Demirbaş, Ufuk Köktürk, Umut Ersoy, Vedat Balkaya, Zekeriya Asarkaya, Çağlar Zorlu, Mustafa Uzunlar, Aytaç Ataç, Caner Günay, Erdem Karadeniz, Hakan Saraç, Mehmet Yüce, Osman Bayraktar.

sinan1-001.jpg

sinan2-001.jpg

sinan3-001.jpg

Öne Çıkanlar