Selma Ateş takip edildiği günü anlattı: 'Masadan kalkalım' dedik, bizimle aynı anda kalktılar

Selma Ateş takip edildiği günü anlattı:  'Masadan kalkalım' dedik, bizimle aynı anda kalktılar
Sinan Ateş'in davasına günler kala davanın takipçisi abla Selma Ateş ısrarlı fiziki takibe maruz kaldı. Ateş, gün boyu yaşananları anlattı.

Helin Yılmaz

30 Aralık 2022'de Ankara'da suikast ile öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in ablası dün gün boyu takip edildiğini duyurdu. Cinayete ilişkin açılan davanın ilk duruşmasına günler kala yaşanan bu olay sonrasında Ateş şikayetçi oldu. Karakolda geçirdiği 11 saat sonunda takip eden şahısların kimlikleri tespit edilemedi.

Ateş, gün içinde olanları gazetemize anlattı.

Selma Ateş öncelikle Bursa'daki Başaran Mahallesi'nde bulunan evinden çıkarken fiziki bir takip olduğunu fark etti. Kendisinin kapıdan çıktığını gören bir kişi ile göz göze geldiğini ve bu kişinin arabaya bindiğini belirtti. Bunun mahallede bir tesadüf olabileceğini düşünen Selma Ateş, araç ile 15 dakikalık bir mesafede bulunan Hünkar Köşkü Sosyal Tesisleri'ne arkadaşıyla buluşmak için gitti.

Bulundukları mekanda da 25-30 yaş civarında kişilerin sürekli kendilerine baktıklarını ve göz hapsinde tuttuklarını söyleyen Ateş, şunları ifade etti:

"40 yaşını geçmiş iki kadına 25-30 yaşlarındaki gençler neden ısrarla baksın? Rahatsız olduk 'Masadan kalkalım' dedik. Bizimle aynı anda kalktılar. Arkadaşıma 'Sen önden çık, ben bir ne yapacaklarına bakayım' dedim. "

Sosyal tesisten kişisel aracıyla çıkan Ateş, başka bir aracın yine kendisini takip ettiğini belirtti.

"Bu zamana kadar gençlere bir şey olmasın diye sustuk. Demek ki hata etmişiz. Ben bu çocukların şekline, oturuşuna kalkışına bakınca bile tanıyorum. Ülkücü gençlerdi."

Ateş, en yakın emniyet birimine giderek konuya ilişkin şikayetçi oldu. Takip eden şahısların tüm ayrıntılı bilgilerini verdi ancak şüpheli olarak kendisine fotoğraflardan teşhis gerçekleştirilemedi.

Konuyu kamuoyuyla ilk olarak Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş sosyal medya üzerinden paylaştı:

Sinan Ateş'in kardeşi Selma Ateş'i takip edenlerin, Bursa Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı oldukları tespit edildi

Hem kamera kayıtlarında hem de araçlarda bulunan kişiler henüz tespit edilemedi. Selma Ateş konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini açıkladı.

resim-2024-06-13-121923723.png
Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş

Öne Çıkanlar