Savaş tehdidi var diyorlardı, savunmayı güçlendirecek (!) teklifi iki saatte geri çektiler

Savaş tehdidi var diyorlardı, savunmayı güçlendirecek (!) teklifi iki saatte geri çektiler
Savunma Sanayii Destekleme Fonu’nun güçlendirilmesi amacıyla AKP’nin sunduğu yasa teklifi için toplanan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, genel konuşmalar bile yapılmadan görüşmelerini sonlandırdı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Daha geçen gün savunmasız kalıyorduk, ivedi olarak bu teklifin gelmesi gerekiyor diye itiraz edenleri vatan haini ilan ettiler” diyerek ekledi:

“Yapılan muhalefet sonucu komisyonda, savunma sanayini güçlendirmek için getirilen vergi yükü teklifinin görüşülmesi iki saatte ertelendi. Vatan sevgisi de kolay kolay kazanılmıyor, vatan haini de kolay kolay olunmuyor.”

AYNAYA BAKINCA NE GÖRÜYORLAR?

Bir grup siyasetçi, gazeteci ve trol ekibi tarafından “Bu akla ziyan, hukuka ve adalete aykırı olan vergiyi getirmeyin” diyenlerin vatan haini ilan edildiğini vurgulayan CHP’li Başarır, söz konusu teklifin komisyonda görüşülmeden çekilmesi sonrası “Destici buna itiraz edenleri vatan haini ilan etmişti, aynaya baktığı zaman yüzünü çok merak ediyorum, ne halde? Ya o gazeteciler, yazarlar?” diye sordu.

VATAN SEVGİSİ DE KOLAY KOLAY KAZANILMIYOR

CHP’li Başarır TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Kuralları, kuramları, hukuku geliştirmeyen ülkelerin ekonomisinin kötüleşeceğini, milyonlar ezilirken bir grup seçkinin zenginleşeceğini söyleyen Daron Acemoğlu Nobel ekonomi ödülünü aldı. Gerçekten Türkiye bu halde. Maalesef günlük, haftalık yaşıyoruz. Geçen hafta savunmasız kalıyorduk, silahsız kalıyorduk. Türkiye’nin savaş tehdidi altında olduğunu anlatıyorlardı. Bugün komisyonda savunmanın güçlendirilmesi için hızla getirdikleri teklif iki saatte ertelendi. Aklın, bilimin, kuralların kuramların olmadığı hiçbir ülkede başarı olmuyor. Eğer bir bakan aşçı olan yakınını ateşe yapıyorsa, ama iki dil bilen en iyi üniversiteyi bitiren çocuk devlette aşçı bile olamıyorsa bugün biz bunu konuşmak zorunda kalırız. Gerçekleri konuşmak, eleştirmek, muhalif olmak vatan hainliği değil. Vatan sevgisi de kolay kolay kazanılmıyor, vatan haini de kolay kolay olunmuyor.”

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar