İBB Meclisi'nde gündem 'ahmak davası': Siyasi yasak istemine AKP'den açık tepki! 'Kabul edilemez'

İBB Meclisi’nde CHP'li ve AKP'li üyeler arasında 'ahmak davası' tartışması yaşandı. CHP’li Meclis üyeleri siyasi yasak cezası için ‘darbe’ benzetmesi yaptı. AKP Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul ise “Siyasi yasak kabul edilemez” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekim ayı meclis toplantısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik siyasi yasak istenen ve kamuoyunda “ahmak davası” olarak bilinen yargı süreci tartışıldı.

CHP Meclis Üyesi Ömer Rasim Şişman, yaptığı konuşmada ahmak davasının siyasi bir içeriğe sahip olduğunu belirtti.

"Rejimin bizi hapsetmeye çalıştığı trajedi"

2019 seçimlerinde dönemin İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu’nun sözlerinin iade edilmesi üzerine dava açıldığını ifade eden Şişman, şunları söyledi:

"Tamamen siyasi bir içeriğe sahip olan dava üzerinden, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, siyasi yasaklı hale getirilmek isteniyor. Hiç var olmaması gereken bir davadan adalet beklemek, iktidar eliyle siyasallaştırılan yargı erkinden hakkaniyetli bir tavır takınmasını talep etmek, rejimin bizi hapsetmeye çalıştığı trajedi olsa gerek"

185622680-kerem-filistin-1-1-aher.webp

"Bir darbeyi anımsatıyor”

İmamoğlu üzerinden yürütülen sürecin bir darbeyi anımsattığını belirten Şişman, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adalet yoksa demokrasi yoktur. İşte tam bu nedenle, bugün demokrasiyi savunmak için adaleti savunuyoruz. Türkiye’nin yakın siyasi tarihinde, milletin iradesine yapılan saldırıların ve demokrasiyi hiçe sayan darbelerin izleri vardır ve milletin iradesini hedef alan her saldırı, büyük bir direnişle karşılaşmıştır. Bugün ne yazık ki İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu üzerinden yürütülen bu süreç siyasi tarihimizdeki bu türden müdahaleleri; daha net anlatımla, bir darbeyi anımsatmaktadır.”

185622680-kerem-filistin-1-3-v16x.webp

AKP Grup Başkanvekili: Siyasi yasağı kabul etmemiz mümkün değil

AKP Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul da ‘ahmak davası’ üzerinden yürütülen tartışmada söz alarak şunları söyledi:

“Bizler seçilmişlerin seçimle iş başına gelen hiçbir siyasinin yargı yoluyla yasaklı hale gelmesi, kabul etmemiz mümkün değil. Bizler bunun acısını geçmişte çok yaşadık. Bugün bakın Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bırakın hakareti, kendisi bir şiir okuduğu için yargılandı. Belediye başkanlığı elinden alındı ve kendisi hapse atıldı. Bu yargı süreci sırasında acaba bu Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlar bu sürece ne kadar müdahil oldular. Ne kadar müdahil oldular?”

Okul’un sözlerine yanıt veren CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan ise, CHP’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi yasağının kalkması için mücadele ettiğini ve başbakan olmasının önünü açtığını hatırlattı.

Kaynak:Gerçek Gündem

Öne Çıkanlar