Van'da kadınlar, Rojin için ayaklandı: Polis, yürüyüşü engelleyemedi

Van'da Rojin Kabaiş için toplanan kadınların yürümesine polis izin vermedi. Kadınlar yasak kararına rağmen meşaleleri yakıp barikatın kaldırılması için bastırdı. Müzakereler sonucu yürüyüş gerçekleşti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi sahilinde kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Rojin Kabaiş için kadınlar sokağa indi.

Aydın Perihan alışveriş merkezi (AVM) önünde toplanan kadınlar, "Rojin için adalet! Herkes için adalet! Rojin Kabaiş'e ne oldu?" pankartı taşıdı.

Kadınlar barikatı zorladı

Artı Gerçek'in aktardığı bilgilere göre kadınların meşaleli yürüyüşü ve ardından Van Kent Meydanında yapmayı planladığı açıklamaya polis izin vermedi. Kitle, "Kadınlara değil, katillere barikat" sloganı atarak yasak kararına tepki gösterdi.

whatsapp-image-2024-10-16-at-19-07-34.jpeg

Kadınlar ablukaya ve yağmura rağmen meşaleleri yaktı ve barikatın kaldırılması için bastırdı.

Yürüyüşe izin verilmesi için yeniden müzakere başladı. Müzakereler sonucu yürüyüş gerçekleşti.

Van Kent Meydanı'nda yapılan açıklamayı Star Kadın Derneği Üyesi Zaynep Tağtekin okudu. Tağtekin, son dönemde artan kadın cinayetlerine dikkat çekerek, "Ülke kadın ve çocuk mezarlığı olarak anılmaya, biz kadınlar bu ülkede her gün güvencesiz bir yaşamın içine itilmeye devam ediyoruz" dedi.

Kaynak:artı gerçek

Öne Çıkanlar