Sarıgül'den "Affet Türkiye'm" sözlerine açıklama: Engin Polat için söylemedim

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, "Affet Türkiye'm" sözleriyle ilgili yaptığı açıklamada, toplumsal barış adına cezaevlerini gezdiğini belirterek, bu ifadelerin Engin Polat'la ilgili olmadığını belirtti.

Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 28 sanık hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme', 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' ve 'Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet' suçlarından açılan davada Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde sanıklar iki kez hakim karşısına çıktı.

40 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 şüphelinin yargılandığı davada Engin Polat ve tutuklu 3 sanık tahliye edildi.

Dilan Polat eşi Engin Polat'In tahliye kararının ardından "Enerji" şarkısını arabada yeniden seslendirdi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, "kara para aklama" davasında Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 4 tutuklu sanığın tahliye edilmesine itirazda bulunacak.

''Engin Polat demedim...''

Yaşanan bu gelişmelerin ardından CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, daha öncesinde söylediği ''Affet Türkiye'm'' sözlerine açıklama yaptı.

Sarıgül, açıklamasında ''Toplumsal barış adına tüm cezaevlerini geziyorum. Herhalde siz beni yanlış anladınız. Ben Engin Polat demedim. Binlerce kader mahkumundan bahsettim.'' dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar