Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, İstanbul Barosu başkanlık seçimlerine adaylığını koyacak

Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, İstanbul Barosu başkanlık seçimlerine adaylığını koyacak
Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ekim ayında yapılacak İstanbul Barosu'nun başkanlık seçimleri için adaylığını koyacağını açıkladı.

Değişim İsteyen Avukatlar" adı altında ortak bir bildiri yayınlayan binin üzerinde avukat, anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'na, İstanbul Barosu Başkan Adayı olması için çağrı yapmıştı.

"degisimicinavukatlar.com" internet sitesinde yer alan bildiriye imza atanlar arasında, Turgut Tarhanlı, Sibel İnceoğlu, Nihal Saban, İstanbul Barosu üyeleri CHP milletvekili Mahmut Tanal, DEM Parti Milletvekili Cengiz Çiçek, TİP milletvekilleri Sera Kadıgil ve Anayasa Mahkemesi kararına rağmen milletvekilliği engellenen ve cezaevinde bulunan Can Atalay; eski milletvekilleri Züleyha Gülüm, Oya Ersoy, Filiz Kerestecioğlu ve Levent Tüzel de yer aldı.

Yarın açıklayacak

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Kaboğlu, "19/20 Ekim 2024 tarihlerinde İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda yapılacak seçimlerde Baro Başkanlığına aday olmam için 1100’ü aşkın avukat bir bildiri ile çağrıda bulundular. Değişim için Avukatlar'ın bu çağrısı üzerine yapacağım basın toplantısına avukatları ve basın mensuplarını davet ediyorum." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar