Bahçeli’nin Öcalan çağrısı sonrası Rasim Ozan Kütahyalı'dan dikkat çeken iddia geldi

Bahçeli’nin Öcalan çağrısı sonrası Rasim Ozan Kütahyalı'dan dikkat çeken iddia geldi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan için TBMM'de yaptığı çağrıda, "Tecridi kaldırın, gelsin konuşsun" dedi. Yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı ise Öcalan’ın İmralı’dan Ankara’ya getirileceğini öne sürdü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik dikkat çekici bir çağrıda bulundu. Bahçeli, "Eğer terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini açıklasın" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar, kısa sürede tartışmalara yol açtı.

Bahçeli, "Ne Kandil ne Edirne, adres İmralı'dan DEM'e uzansın" diyerek, terör sorununu ülke gündeminden tamamen çıkarmak için umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemeler yapılabileceğini belirtti.

Kütahyalı: "Abdullah Öcalan... Ankara’ya geliyorsun''

Yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı, sosyal medya hesabından Bahçeli'nin çağrısını destekleyici bir paylaşımda bulundu.

Kütahyalı, "Abdullah Öcalan… Bavullarını hazırla… İmralı’dan Ankara’ya geliyorsun…" dedi. Daha önce yaptığı açıklamalarda, Öcalan’ın Ankara’ya nakledilmesinin Türkiye’nin menfaatine olacağını ifade eden Kütahyalı, "Akan kanın tamamen durması için silahların toprağa gömülmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

ekran-goruntusu-2024-10-22-170333.png

Kütahyalı, "İmralı’da yatması mı, yoksa Ankara’da mı yatması devletin menfaatine?" sorusunu yönelterek, Ankara’da yatmasının daha faydalı olacağını vurguladı.

Kütahyalı, sözlerini "Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan Ankara’ya bir özel güvenlikli ev hapishanesine nakliyat vakti gelmiştir" diyerek sonlandırdı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar