Polis aracının çarptığı kadın hayatını kaybetmişti: Polis 'ehliyetsiz' çıktı!

Polis aracının çarptığı kadın hayatını kaybetmişti: Polis 'ehliyetsiz' çıktı!
Şişli'de Cevahir AVM yanında sabah saatlerinde polis aracının kaza yapması sonucu bir kadın hayatını kaybetti. Kazada aracı kullanan polisin ise ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Şişli, Büyükdere Caddesi mevkiinde, Cevahir AVM'nin yanında bulunan Starbucks binasının önünde, kaza meydana geldi.

Sabah saatlerinde yaşanan olayda polis aracı geri geri gelirken Ergül Kaya (43) ile Ayşegül Tufan'a (24) çarptı.

Kazada, anne ve kızı yaralanırken olay yerine çok sayıda polis ve ambulans ekibi sevk edildi. Annenin duvara sıkıştığı, kızının ise bacağından yaralandığı öğrenildi.

ANNE HAYATINI KAYBETTİ
İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri ağır yaralanan Kaya'yı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, kızı Ayşegül Tufan'ı ise Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.

Hastaneye kaldırılan yaralılardan anne Ergül Kaya hayatını kaybetti, kızı Tufan'ın ise tedavisi sürüyor.

Ergül Kaya'nın cenazesi hastaneden alınarak Yenibosna'daki adli tıp kurumuna getirildi. Cenaze, buradaki işlemlerin ardından defnedilmek üzere yakınlarınca Çankırı'ya götürüldü.

Polis ehliyetsizmiş

Öte yandan Cumhuriyet'in Emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre aracı kullanan polisin ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı.

Ölen kadının eşi konuştu

Ergül Kaya'nın eşi Dursun Kaya, adli tıp kurumu önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, eşinin işe gitmek için saat 08.30'da evden çıktığını ve alışveriş merkezinin önünde kazanın yaşandığını söyledi.

Eşinin kaza sonrası hastaneye kaldırıldığını belirten Kaya, "Hastanede uğraşmışlar, doktorlar 20-25 dakika kalp masajı yapmış ama hayata döndürememişler, vefat etti" ifadesini kullandı.

Ergül Kaya'nın akrabası Recep Turan da baldızının sabah geri manevra yapan polis arabasının çarpmasıyla hayatını kaybettiğini söyledi.

Polis gözaltında

Polis memuru G.U. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü ve gözaltına alındı. Öte yandan ailenin şikâyetçi olduğu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak:Cumhuriyet

Öne Çıkanlar