Gözaltına alınıp serbest bırakılan imamın telefonunda uygunsuz görüntüler olduğu için Diyanet, 2 müfettiş görevlendirecek

Gözaltına alınıp serbest bırakılan imamın telefonunda uygunsuz görüntüler olduğu için Diyanet, 2 müfettiş görevlendirecek
Diyanet İşleri Başkanlığı Narin Güran cinayeti kapsamında gözaltına alınıp ifadesini verdikten sonra serbest bırakılan köyün imamının telefonunda olan uygunsuz görüntüler nedeniyle 2 müfettiş görevlendireceğini bildirdi.

Diyarbakır'da, öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında ifadesi alınan ve serbest bırakılan imam ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığının 2 müfettiş görevlendirdiği öğrenildi.

Çermik Gazetesi'nden Ferit Aslan'ın haberine göre Narin Güran'ın öldürülmesi ile ilgili soruşturma devam ederken, soruşturma kapsamında daha önce ifadesi alınan Tavşantepe Mahallesi imamı R.K.,'nin ifadesine de de başvurulmuştu. Narin ve arkadaşlarının son olarak Kuran kursundan eve gittikten sonra Narin'den haber alınamaması üzerine imam R.K.'nin de ifadesine başvurulmuş ve serbest bırakılmıştı.

İmamın telefonu incelendi

İmam'a, özellikle Diyanet İşleri Başkanlığının yaz Kuran kurslarının kapanma tarihinin 15 Ağustos olmasına rağmen köydeki kursun neden açık tutulduğuna dair sorular yöneltilirken, telefonunun da incelemeye alındığı öğrenildi.

Bugün sosyal medyada düşen bazı haberlere göre, imamın incelenen telefonunda grup seks yaptığı ve bunu porno şeklinde telefonunda tuttuğuna dair uygunsuz görüntüler olduğu ve imamın da bu görüntüleri kabul ettiği iddia edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının, Narin soruşturmasında adı geçen ve ifadesine başvurulan imam ile ilgili bu iddiaları araştırmak için Diyarbakır'a 2 müfettiş göndereceği ve müfettişlerin bugün gelip çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

Kaynak:Çermik Gazetesi

Öne Çıkanlar