Olcay Kılavuz sessizliğini bozdu: Demirbaş'ın evinin önünden gözaltına alındığını ve susma talimatı aldığını kabul etti

Olcay Kılavuz sessizliğini bozdu: Demirbaş'ın evinin önünden gözaltına alındığını ve susma talimatı aldığını kabul etti
MHP'deki görevlerinden alınan Olcay Kılavuz sessizliğini bozdu. Ateş cinayeti sonrası susma talimatı aldığını ve Tolgahan Demirbaş'ın evinin önünden gözaltına alındığını kabul etti

Sinan Ateş cinayetine ilişkin duruşma 1 Temmuz’da Ankara’da görülecek. Duruşma öncesi Ayşe Ateş’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesiyle dosyada adı geçen isimler hakkında ne gibi işlemler başlatılacağı merak konusu.

Dosyada adı geçen ve cinayetin azmettiricilerinden Tolgahan Demirbaş’ı evinde sakladığı iddia edilen Olcay Kılavuz MHP’de Genel Başkan danışmanlığından alındıktan sonra ilk kez konuştu.

TGRT Haber’e konuşan Kılavuz cinayet sonrası kendisine "sessiz kal" talimatının verildiğini belirterek, ifadesinin alınması için savcılığa çağrıda bulundu. Şüpheli Tolgahan Demirbaş ile yaptığı telefon konuşmalarının deşifre edilmesini de isteyen Kılavuz, "Beni dinlesinler. Bana yöneltilen soruları cevaplamaya hazırım" diye konuştu.

Kılavuz'dan açıklama

Yaşanan gelişmelerin ardından, Sinan Ateş cinayetinde adı geçen eski Ülkü Ocakları Başkanı ve 27. Dönem MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'dan da açıklama geldi.

Olcay Kılavuz, savcılık ve mahkemeye çağrıda bulunarak ifadesinin alınmasını istedi. Kılavuz, aylar süren sessizliğiyle ilgili de kendisine "konuşma" talimatının verildiğini söyledi.

Beni mahkemeye çağırsınlar

Olcay Kılavuz “Beni savcılık, mahkeme çağırsın. Beni dinlesinler. Bana yöneltilen soruları cevaplamaya hazırım. Bildiklerimi anlatmaya hazırım” şeklinde bir çağrı yaptı. Kılavuz “Ben Tolgahan Demirbaş ile görüştüm ama bu olaydan haberdar değildim. Kendisinin bu işin taraflarından biri olduğunu bilmiyordum. Daha sonra bu olay olunca görüştüm ancak merakımdan görüştüm” ifadelerini kullandı.

Konuşma telkini

Bu zamana kadar niye ifade vermediğini de açıklayan Kılavuz, cinayet sonrası kendisine telkinde bulunulduğunu, konuşma talimatı verildiğini ifade etti. Kılavuz parti tarafından ‘Senin ismin dosyada geçmiyor ki neden ifade veresin?’ şeklinde telkinde bulunulduğunu ifade etti.

Aramak istedim ama..

Ayşe Ateş’i de aramak istediğini söyleyen Kılavuz parti tarafından “Kendilerine baş sağlığı bile dilemeyin” diye talimat aldığını söyledi.

Demirbaş’ın gözaltısı

Olcay Kılavuz daha önce yalanladığı Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi Tolgahan Demirbaş’ın kendi evinde gözaltına alındığı ile ilgili iddiaları kısmen doğrulamış oldu.

Kılavuz Demirbaş'ın evinde değil, evinin önünde gözaltına alındığını söyledi. Polisler almaya geldiğinde ilk başta direndiğini, teslim etmek istemediğini ama Sinan Ateş cinayetiyle ilgili olduğunu öğrendikten sonra Demirbaş’ı polislere teslim ettiğini ifade etti.

fljsbjcx0aaqlmc-jpg-large.jpeg

1 Temmuz'da dava

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılanmasına 1 Temmuz'da başlanaca

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, 22 sanık hakkında hazırlanan iddianame Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

Olaya ilişkin hakkında işlem yapılan 22 sanık, "tasarlayarak öldürme", "öldürmeye teşebbüs", "suça azmettirme" ve "suça yardım etme" suçlarından yargılanacak.

Tetikçi Eray Özyağci ile Vedat Balkaya ve Suat Kurt müşterek fail, sanıklar Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş'ın da suça azmettiren olduğu, sanıklar Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Osman Bayraktar, Caner Güney, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Emre Yüksel, Serdar Öktem, Erdem Karadeniz, Alper Atay, Mustafa Ensar Aykal'ın ise iştirak halinde işlenen suça yardım ettikleri gerekçesiyle cezalandırılmaları isteniyor.

Bu arada, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasının başlamasıyla tevziye kapatılan Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesinin, geçen günlerde tekrar tevziye açıldığı, iş yükü durumuna göre davalar UYAP tarafından dağıtıldığı için Sinan Ateş cinayeti davasının da bu mahkemeye düştüğü öğrenildi.

Öne Çıkanlar