Nasıroğlu'nun 'onur vurgusu' yaptığı açıklamasına madenciden yanıt: 'Bizim hiç mi onurumuz yok?'

AKP’li Ferhat Nasıroğlu’nun işçilerinin direnişlerine ilişkin yaptığı açıklamaya madencilerden Eyüp Can yanıt verdi. Can, “Nasıroğlu diyor ki ‘benim onurum gururum’ bizim hiç mi onurumuz yok?” dedi.

AKP’li Ferhat Nasıroğlu’nun sahibi olduğu Fernas Madencilik işçilerinin Bağımsız Maden-İş’e üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılmaları üzerine başlattıkları direnişin 53’üncü, açlık grevinin ise 3’üncü gününde.

Fernas Madencilik şirketinin sahibi Ferhat Nasıroğlu’nun bugün yaptığı açıklamalara maden işçisi Eyüp Can kızıyla birlikte açıklama yaptığı açıklamayla yanıt verdi.

Can, Soma maden faciasında ihmaller sonucu ölen 301 madenciyi hatırlatarak, madenciler için direnişine devam edeceğini ifade etti. Nasıroğlu’nun açıklamalarında ‘onur’ vurgusu yapmasına dikkat çeken Eyüp Can, “Bizim hiç mi onurumuz yok” dedi.

'Bizim onurumuz yok mu?'

Maden işçisi Eyüp Can kızı ile birlikte basın açıklaması yaptığı açıklama şöyle:

“Ferhat Nasıroğlu ile bu sorunları çözelim. 301 madeninden çıkmış bir adam olarak, 301 işçiyi toprağa gömmüş bir insan olarak, ben o zaman haklarımın ne olduğunu bilmiyordum. Şimdi haklarımı öğrendim. 301 kişiyi kurtaramadım. Şu an bu 301 kişi için gerekirse öleceğim burada. Çünkü onun travması var hala bizde. Yanımda kızım var. Burada üniversitede hemşirelik okuyor. Nasıroğlu diyor ki ‘benim onurum gururum’ bizim hiç mi onurumuz yok?”

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar