Nahit Eren, Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin ATK raporunu paylaştı

Nahit Eren, Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin ATK raporunu paylaştı
Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran'ın ölümüyle ilgili Adli Tı Kurumu'nu raporunun detaylarını paylaştı. Eren, konuyu takip etmeye devam edeceğini belirtti.

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran'ın öldürülme biçimine dönük İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığının raporunda yer alan tespitleri paylaştı.

Eren'in sosyal medya hesabından paylaştığı tespitler şöyle:

1.Mevcut verilerle çocuğun cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığı hususunda değerlendirme yapılamadığı,

2- Mevcut verilerle çocuğun zehirlenerek öldüğünün tıbbi delillerinin bulunmadığı,

3- Ölümün 21.08.2024 tarihinde meydana geldiği,

4- Sol diz altında bacağın kopmasına neden olan travmanın ölüm sonrası hayvanlar tarafından gerçekleştirildiği,

5- Ölüm sebebi “ağız ve burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı meydana geldiği” belirtilmiştir. Otopsiside alt ve üst çenede bazı dişlerin yerinde olmadığı, bir kısmının torba içerisinde bulunduğu, mevcut dişlerinde yerlerinde kolayca ayrıldıkları tespit edilmiştir,

'Titizlikle takip etmeye devam edeceğiz'

Raporun detaylarını paylaşmasının ardından otopsi sürecindeki gözlemlerine dair kamuoyunda oluşan yanlış algıları düzeltmek adına yaptığı açıklamaların bu raporlarda doğrulandığını belirtti.

Eren, "Bir kez daha gerçek adaletin sağlanması, fail veya faillerin tespiti, yargılanması ve cezalandırılması için soruşturma sürecini titizlikle takip etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:X sosyal medya

Öne Çıkanlar