Meclis'e yeni bir merkez sağ parti mi geliyor? Babacan Gelecek Partisi ile görüştüklerini açıkladı

Meclis'e yeni bir merkez sağ parti mi geliyor? Babacan Gelecek Partisi ile görüştüklerini açıkladı
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi ile birleşme konusunda açıklamalarda bulundu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir süredir gündemde olan Gelecek Partisi ile ortak grup kurma ve birleşme iddialarına ilişkin sorulara yanıt verdi.

Babacan İsmail Küçükkaya’nın Halk TV’deki "Yeni Bir Sabah" programında yaptığı açıklamada, “Mesela Gelecek Partisi ile birleşme noktasında görüşme trafiğimiz var. Ya da birleşme olur, grup olur, ama bu grup orada kalmamalı, Meclis'ten başka siyasi partiden arkadaşları da dahil ederek, çok daha güçlü ve yeni bir grup oluşur mu diye bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Babacan’ın yeni bir siyasi birlik mesajı verdiği açıklamaları şöyle:

Şunu da biliyoruz ki şu anda Türkiye'de çok sayıda siyasi parti var. Bütün bu çabaların birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini de hep görüyoruz. Hem Meclis'te yoğun işbirliğiyle hem siyasi partilerle beraber çalışmayla yeni ve güçlü bir alternatif beraberce oluşturmanın faydalı olacağına inanıyoruz. Mesela Gelecek Partisi ile birleşme noktasında görüşme trafiğimiz var. Ya da birleşme olur, grup olur, ama bu grup orada kalmamalı, Meclis'ten başka siyasi partiden arkadaşları da dahil ederek, çok daha güçlü ve yeni bir grup oluşur mu diye bakıyoruz.

Farklı farklı yerlerde merkez sağ arayışında olan insanlar var; biz onlarla da irtibattayız. Ben buradan bir çağrı yapıyorum. Bu ülkeyi seven, bu vatanı seven, bu ülkenin değerleriyle yoğrulmuş, Cumhuriyetimizin değerlerine inanan insanların daha yakın, bir arada olması lazım.

Şu anda Türkiye için birlik ve beraberlik zamanıdır. Diyorum ki gelin bir olalım, beraber olalım. Hem siyasi hem de Meclis'te daha büyük bir birliktelikle bu ülkenin sorunlarını çözmek için gayret edelim.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar