Mansur Yavaş cumhurbaşkanı adaylığı iddialarına son noktayı koydu: Bu konu benim açımdan şu anda kapandı

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın eski danışmanı Volkan Gültekin canlı yayında Mansur Yavaş ile cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kesin ifadeler kullandığını belirtti. Gültekin Yavaş'ın, "Bu konu benim açımdan şu anda kapandı." dediğini aktardı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın eski danışmanı Volkan Gültekin, Mansur Yavaş ile bu konudaki konuşmasını aktardı.

Gültekin, Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları hakkında, ''Ekonomi başta olmak üzere sağlık, eğitim, mülteci sorunu, aile politikaları, sosyal adaletsizlikler gibi birçok alanda ülkemizde büyük sorunlar yaşanıyorken her akşam ‘CHP’nin adayı kim olacak’ tartışmalarının yaşanmasını doğru bulmuyorum. Bu konu benim açımdan şu anda kapandı. Konuşulacağı gün gelene kadar sadece Ankara halkına hizmet etmeye odaklı olacağız'' dedi.

Yavaş'ın eski danışmanı İsmail Küçükkaya'ya konuştu

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın eski danışmanı Volkan Gültekin, bugün Halk TV’de “Yeni Bir sabah” programına katılarak gazeteci İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı. Yayına çıkmadan önce dün Yavaş’ı arayarak görüşlerini aldığını ifade eden Gültekin, Yavaş’ın kendisine söylediklerini şöyle aktardı:

“‘Ekonomi başta olmak üzere sağlık, eğitim, mülteci sorunu, aile politikaları, sosyal adaletsizlikler gibi birçok alanda ülkemizde büyük sorunlar yaşanıyorken her akşam ‘CHP’nin adayı kim olacak’ tartışmalarının yaşanmasını doğru bulmuyorum. Bu konu benim açımdan şu anda kapandı. Konuşulacağı gün gelene kadar sadece Ankara halkına hizmet etmeye odaklı olacağız.’ Devamında da ‘Kurultaydaki çıkışım da özünde bu fitne ateşinin sönmesi için yapılan bir çağrıydı’ dedi. Net bir insan demiştim, nerede olduğunun önemi yoktur onun için. Duygularını doğrudan ifade eder. Aslında bu siyaset tarzı da tuttu biraz halk nezdinde. İlk başta alışmakta zorlanıyordu bazı kesimler. Orada da mikrofonda söyledi. Burada da tweet attı. Tweet attığı kişi 30 yıllık arkadaşıydı. Mikrofonda konuştuğu kişi CHP’li belediye başkanlarının, Genel Başkan'ın olduğu bir ortamdı. Ama o netlikten vazgeçmiyor, öyle bir tarzı var.

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar