Lübnan Sağlık Bakanlığı açıkladı: İsrail'in saldırılarında en az 558 kişi öldürüldü

Lübnan Sağlık Bakanlığı açıkladı: İsrail'in saldırılarında en az 558 kişi öldürüldü
Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'a hava saldırılarında en az 558 kişi hayatını kaybettiğini, 1835 kişi yaralandığı bilgisini paylaştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 558'e yükseldiğini açıkladı.

Ölenlerin arasında kadın ve çocukların da olduğu bilgisi verildi. 50 çocuk ve 94 kadının öldüğü saldırılarda yaralıların sayısının da 1835'e yükseldiği ifade edildi.

Reuters'ın haberine göre, İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilim ve karşılıklı saldırılar tırmanırken, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk de 'nüfuz sahibi herkese' gerilimin daha da artmaması için çalışma çağrısı yaptı.

'Hukuka saygı çağrısı'

Türk'ün sözcüsü Ravina Shamdasani, bugün İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen basın toplantısında, "BM Yüksek Komiseri Volker Türk, bölgede ve ötesinde nüfuz sahibi tüm devlet ve aktörlere daha fazla tırmanış yaşanmasını engellemek ve uluslararası hukuka tam anlamıyla saygı duyulmasını sağlamak için her şeyi yapma çağrısında bulunuyor" dedi.

Kaynak:Reuters

Öne Çıkanlar