Laiklik Meclisi'nden Afgan kadınlar için dayanışma çağrısı

Laiklik Meclisi'nden Afgan kadınlar için dayanışma çağrısı
Laiklik Meclisi, Afganistan'da kadın ve çocukların Taliban rejimine karşı hayatta kalma mücadelesi verdiğini belirterek, "Şeriat kuralları altında ezilen Afgan kadınının sesini duyurmak için tüm vatandaşlarımızı dayanışmaya katılma çağırıyoruz" dedi.

Laiklik Meclisi, Afganistan'da Taliban rejiminin uygulamalarına karşı seslerini duyurmaya çalışan kadınlar ve çocukların Orta Çağ karanlığında hayatta kalma mücadelesi verdiğini belirterek “Bize düşen şeriat kuralları altında ezilen Afgan kadınların sesini duymak, duyurmak, onlara destek olmak ve onlarla dayanışmaktır. Tüm yurttaşlarımızı bu dayanışmaya katılmaya ve laiklik mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz” açıklamasını yaptı.

Laiklik Meclisi, Afganistan’daki kadın ve çocukların durumuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"Ülkemizde devam eden karşı devrim süreciyle laikliğin tasfiyesi hedeflenmektedir. Toplumsal yaşamda dini kurallar dayatılırken, halkımız tarikat ve cemaatler tarafından kuşatılmakta, sokaklarda, adliyelerde şeriat çağrıları yapılmaktadır. Laikliğe dönük saldırılar karşısında mücadele edilmediği takdirde nelerle karşı karşıya kalacağımız bugün Afganistan’da yaşananlarla ortadadır.

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar