Kılıçdaroğlu, 'Gülşah Durbay' iftirası hakkında konuştu: 'Derhal dava açılması gerekir'

Kılıçdaroğlu, 'Gülşah Durbay' iftirası hakkında konuştu: 'Derhal dava açılması gerekir'
CHP eski Kemal Kılıçdaroğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ile CHP lideri Özgür Özel hakkında çıkan ve her iki tarafın yalanladığı iddialar hakkında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Bu tür olaylar ortaya çıkar çıkmaz derhal dava açılması gerekir" dedi.

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü TV'de İpek Özbey'in sorularını yanıtlıyor.

CHP lideri Özgür Özel ile ilişki yaşadığı iddia edilen Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'ın kanser tedavisi görmesi ile alakalı konuşan Kılıçdaroğlu, "Ben tweet attım kendisine. Evladımız olduğunu söyledim" dedi.

CHP ile AKP arasındaki normalleşme ilişkilerini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Biz mücadele partisiyiz. Millet perişan vaziyette biz neyin normalleşmesini yapacağız" diye konuştu.

"Helalleşme, normalleşme değildir"

Kılıçdaroğlu, "Helalleşme' ile 'normalleşme arasında fark var mı?" sorusuna "Helalleşme, normalleşme değildir. Helalleşmeyi halkla yapacaksınız. Sarayla normalleşme yapılmaz" diyerek yanıt verdi.

"Derhal dava açılması gerekir"

Kılıçdaroğlu, Gülşah Durbay ile Özgür Özel'e atılan iftiraların kendi ofisinden çıkıp çıkmadığı sorusuna şu yanıtı verdi:

"Dedikodunun siyasette kullanılması kadar yanlış bir şey yok. Bu, gerçekten de siyasette kalitenin düşmesine yol açıyor. Ayrıca bu tür iftiralar saygın bir kişiye yöneldiği zaman, karşı taraf açısından ciddi acılara sebep oluyor. Ben, hayatım boyunca iktidar kanadı da dahil olmak üzere bu tür olayların hiçbirine itibar etmedim, asla dillendirmedim ve asla konuşmadım. Bu konuda çok duyarlıyım, çünkü özel hayatın gizliliği konusunda Anayasa'da açık hükümler var. Eğer gerçekten bir hukuk devletini savunuyorsanız, bu tür olaylar ortaya çıkar çıkmaz veya söylendiği andan itibaren derhal dava açılması gerekir.

Bu konuda Savcı Sayan’ın itiraflarından biri Gökçen İlk Ferenda’ya yönelikti. Siz de televizyon kanalı olarak izlemişsinizdir sanırım, Süleyman Soylu bu olayları dile getirdi ve profilinde sabit tuttu. Bu tür olaylar çıktığında derhal dava açılmalıdır. Eleştiri her zaman olabilir, ancak iftira veya hakaret olduğunda hemen avukat arkadaşlarıma 'Davayı açın' derim, açarlar. Hem tazminatı kazanırız hem de olay kapanır.

Süleyman Soylu gibi biri bu olayları dillendiriyorsa, şu söylenmelidir: 'Eğer bildiklerini açıklamıyorsan, sen şeref yoksunusun.' Bu tür olayların uzunca tartışılması asla doğru değildir. Belediye başkanı benim evladım, CHP Gençlik Kolları'ndan gelme, bu tür olaylar doğru değil. Ancak zamanında müdahale edilip dava açılsaydı, bu tür olaylar yaşanmazdı."

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar