Kılavuz, 'Demirbaş ile iletişime geçmedim HTS kayıtları incelensin' demişti ama evraklar yalanlıyor!

Kılavuz, 'Demirbaş ile iletişime geçmedim HTS kayıtları incelensin' demişti ama evraklar yalanlıyor!
Ateş cinayetinden aylar sonra suskunluğunu bozan Olcay Kılavuz, Tolgahan Demirbaş ile iletişime geçmediğini söyledi. Ancak emniyet evrakları Kılavuz’u yalanlıyor. Olcay Kılavuz cinayet sonrası Tolgahan Demirbaş ile tam 7 kez konuşuyor

Gazete Pencere Haber Merkezi

Sinan Ateş suikastı Türkiye’de gündem belirlemeye devam ediyor.

Suikasttan 16 ay sonra ortaya çıkan iddianame tartışmaları derinleştirmiş ve cinayete ilişkin ortaya saçılan belgeler MHP’yi zorda bırakmıştı.

Zira Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in ifadelerinin yer almadığı ve 'kırpılmış iddianame' olarak eleştirilerin odağında olan soruşturma dosyasına göre cinayetin işlenmeden önce ve işlendikten sonra Ülkü Ocakları yöneticilerinin etkin rol alması siyasetin gündemine bomba gibi düştü.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’a ait araçla tetikçi Eray Özyağcılar’ın kaçırılmasına ilişkin ortaya çıkan fotoğraflar sonrası başlayan tartışmalarda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli iddianamenin kabul edilip yargılamanın derhal başlatılmasını istemiş bunun üstüne mahkeme 1 Temmuz’a duruşma günü kesmişti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise grup toplantısında isim vermeden MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter’i işaret ederek soruşturma dosyasından isimlerinin kırpıldığını ve cinayet üzerindeki sis perdesinin nedeni olarak bu iki ismi göstermişti.

Geçtiğimiz hafta savcılık Meclis Parlamenter Soruşturma Bürosu’na Olcay Kılavuz’un ismini vererek araştırma talep etti.

Bunun üstüne Ateş ailesi tarafından cinayetin azmettiricileri arasında olduğu iddia edilen eski MHP Mersin Milletvekili ve Bahçeli’nin danışmanı Olcay Kılavuz suskunluğunu bozdu.

Cinayetin azmettiricilerinden olan Ülkü Ocakları Yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın Olcay Kılavuz’un evinden gözaltına alındığı iddia ediliyordu. İddialara göre Kılavuz gelen polis ekiplerine Demirbaş’ı teslim etmemek için direndi. Yine ayrı bir iddiaya göre Kılavuz’un evine baskına giden polislerden birinin tayin edildiği belirtilmişti.

Kılavuz bu iddiaları yalanladı

Kılavuz ise cinayetten aylar sonra verdiği ilk demeçte bu iddiaları yalanladı. Kılavuz, Demirbaş’ın evinden gözaltına alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada “Bunların hepsi yalandan ibaret… Öyle bir şey yok. Suçlu biriyle, suça bulaşmış biriyle temas kurar mısınız? Sinan Ateş için adaletin tecelli etmesini herkesten çok ben isterim. Alnımız ak, başımız dik. Ben kahroluyorum. Ölümden ağır geliyor. Böyle bir olayın içerisinde zerre dahlim olsa ben kafama sıkar kendimi öldürürüm” şeklinde konuştu.

Kılavuz, Demirbaş ile iletişime geçmediğini ve böyle bir şeyin belgeli olmadığını söyledi. Hatta savcılığa HTS kayıtlarım incelensin çağrısında bulundu. Savcılığın Kılavuz hakkında bir soruşturma yürütüp yürütmediği bilinmiyor. Meclis Parlementer Soruşturma Bürosu da Kılavuz hakkında her hangi bir girişimde bulunmadı.

Peki ne biliniyor?

Olcay Kılavuz her ne kadar Tolgahan Demirbaş ile iletişime geçmediğini ifade etse de Ateş cinayetine ilişkin oluşturulan evraklar Kılavuz’u yalanlıyor.

Kılavuz ve Demirbaş, suikasttan sonra aynı gün içinde 14.07 ve 14.13’te olmak üzere iki kez telefonla görüşme yapıyor.

Konuşma detayına ilişkin herhangi bir bilgi yok.

Kılavuz cinayet günü yaptığı görüşmeden sonra Demirbaş ile 31 Aralık’ta saat 00.25, 22.25, 22.35, 22.37 ve 22.43’te tam beş kez Facetime’dan konuştu.

Facetime konuşmaları suç örgütü lideri Sedat Peker ile kamuoyunun gündemine gelmişti. Peker kaçak durumdayken Türkiye’dekileri Facetime üstünden aramıştı. Suç örgütlerinin kullandığı bir yöntem olarak FaceTime aramalarının polisler tarafından dinleme takibinin yapılamadığı için tercih edildiği biliniyor.

Öne Çıkanlar