İstanbul Barosu'nda Olağan Genel Kurul'da seçim sona erdi: Yeni başkan İbrahim Kaboğlu

İstanbul Barosu'nda Olağan Genel Kurul'da seçim sona erdi: Yeni başkan İbrahim Kaboğlu
65 bin üyesi bulunan İstanbul Barosu'nda yapılan Olağan Genel Kurul'da, 35 bin avukat oy kullandı. Seçim sürecinde bağımsız aday Savaş İşliyen'in çekilmesiyle dikkat çekildi. Baronun yeni başkanı İbrahim Kaboğlu oldu

Dünyanın en büyük baroları arasında yer alan İstanbul Barosu’nda, iki gün süren Olağan Genel Kurul’da oy verme işlemi sona erdi ve sandıklar kapandı.

Yaklaşık 65 bin üyesi bulunan baronun seçimlerinde, önceki yıllarla aynı seviyede katılım sağlandığı ve yaklaşık 35 bin avukatın oy kullandığı belirtildi.

Seçim sürecinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı; bağımsız aday Savaş İşliyen, Genel Kurul devam ederken adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Seçim öncesi bölünen Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu, mevcut İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç ile Ali Gürbüz’ü aday gösterdi. Değişim için Avukatlar Grubu’nun adayı Prof. İbrahim Kaboğlu olurken, diğer grupların adayları arasında Turgay Bilge (Avukat Hakları Grubu), Hasan Kılıç (Avukatların Yükselişi Grubu), Türkan Kara (Genç Avukat Hareketi), Abdulhalim Yılmaz (Bağımsız Avukatlar Grubu), Metin Uraçin (İstanbul Avukat Hareketi) ve Mert-Er Karagülle (Değişim için Güçlü Baro Grubu) yer aldı.

Ayrıca İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu Hakan Çatak ile yarışırken, Yasin Çatak bağımsız aday olarak katıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar