İsmail Saymaz: İktidar Altın Portakal'ı bir gecede ‘teneke portakala' çevirdi; “FETÖ'cü belgesel” kampanyasına sakın aldanmayın

İsmail Saymaz: İktidar Altın Portakal'ı bir gecede ‘teneke portakala' çevirdi; “FETÖ'cü belgesel” kampanyasına sakın aldanmayın
Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz bugün yayımlanan yazısında, ‘Kanun Hükmü’ belgeselinin Altın Portakal programından Kültür Bakanlığı’nın talebiyle kaldırılmasını ve sonrasında yaşananları gündemine taşıdı....

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz bugün yayımlanan yazısında, ‘Kanun Hükmü’ belgeselinin Altın Portakal programından Kültür Bakanlığı’nın talebiyle kaldırılmasını ve sonrasında yaşananları gündemine taşıdı. "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, yandaş medyanın ve besleme ak-trollerin “FETÖ'cü belgesel” diyen Saymaz, "İktidar Altın Portakal'ı bir gecede ‘teneke portakala' çevirdi" ifadelerini kullandı.

Saymaz "Önceki gün yönetmen Demirci'yi aradım. Gönderdiği bir link sayesinde belgeseli izledim. Belgeselde FETÖ'nün F'si bile yok!" dedi.

Saymaz yazısının devamında ise şu ifadelere yer verdi:

"Festival Komitesi, gözaltına alınmayı bekliyor desem yeridir. Bir festival yetkilisi “Bundan sonra başımıza ne gelir, bilmiyorum. Kafkaesk bir durumla karşı karşıyayız” diyor.

Yetkili şöyle devam ediyor:

“İnsan seyretmediği film hakkında nasıl yorum yapabilir? İki insanı anlatan, komik, insancıl, nahif bir belgesel. Bunu göstersek suç mu işleriz? Film FETÖ ile ilgili değil. KHK ile işini kaybeden iki insanın hikayesi. Ama burası Türkiye. Bakan FETÖ'cü dediyse elbette FETÖ'cüdür!”

Bu arada Ankara Film Festivali yetkililerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Bize rahatsızlık yaratan filmler gösterirseniz para vermeyebiliriz” diye uyarıldığı belirtiliyor.

‘LÜTFEN, İZLESİNLER

Yönetmen Nejla Demirci, festivale geri çağrıldıkları için mutlu olduklarını kaydediyor. “Bu dayanışma inanılmaz güzel. Toplum olarak özlediğimiz bir şey. Geri adım diye değerlendirmiyorum. Festival kararını gözden geçirmesi, büyüklüğünü gösterir” diyor.

Demirci, “FETÖ'cü belgesel” iddialarına ilişkin “Lütfen, filmi  seyretsinler. Eğer isterlerse gönderebilirim” diye ekliyor.

Filmdeki iki KHK'lıya gelirsem.

Demirci, bir buçuk yıl önce işine döndü.

Karataş, halen açıkta…

Bir köyde yaşıyor ve hayvancılık yaparak geçimini sürdürüyor.

Karataş'ın suyla ‘adalet' yazmasına bile soruşturma açan iktidarın baskısı sonucunda dün gece film ikinci kez festivalden çıkarıldı.

Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu, yaptığı açıklamada kendisine soruşturma açıldığını, tehdit edildiklerini ve can güvenliklerinin risk altında olduğunu söyledi.

İktidar Altın Portakal'ı bir gecede ‘teneke portakala' çevirdi."

Öne Çıkanlar