İsmail Saymaz: Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik'in kaçışına izin verildi

İsmail Saymaz: Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik'in kaçışına izin verildi
Halk Tv yazarı İsmail Saymaz, Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığı ve ikinci ismi olan Serdar Sertçelik'in yargı ve emniyet içindeki bazı kişiler tarafından korunduğunu ve kaçışına izin verildiğini söyledi.

Halk Tv yazarı İsmail Saymaz bugünkü yazısında, Ankara Emniyeti'nin Sertçelik'in İstanbul'a gittiğini bildiğini, ancak yine de kaçmasına engel olunmadığını belirtti.

Saymaz, Sertçelik'in yurtdışına kaçışının ardından Macaristan'da yakalandığını, ancak hâlâ Türkiye'ye iade edilmediği belirtti. Saymaz, Sertçelik'in İstanbul'a gidişini bilen ve bu bilgiyi paylaşan yetkililerin, onun kaçışını engellemek yerine, arama sürecini bir tiyatro gibi göstermeye çalıştıklarını iddia etti.

Saymaz'ın yazısında ilgili bölüm bu şekilde:

"Ayhan Bora Kaplan örgütünün iki numaralı ismi ve bu davanın ‘M7’ kod adlı gizli tanığı Serdar Sertçelik, Sırbistan’dan Macaristan’a açılan Rozske Sınır Kapısı’nı 25 Mayıs’ta sahte kimlikle geçerken yakalandı.

Sertçelik, Türkiye’ye gönderilmemek için bu ülkeye iltica etti.

Ülke olarak gülünç bir vaziyetle karşı karşıyayız.

Kamu görevlileri ev hapsindeyken ve ayağında elektronik kelepçe varken firar etmesine yol verdikleri gizli tanığı yakalamak için kırmızı bülten çıkardılar. Şimdi de Macaristan’dan geri getirmeye çabalıyorlar.

Skandal bu kadarla kalsa birkaç kamu görevlisinin aptallığı ya da işbilmezliği deyip geçebilirdik. Ancak Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dava dosyasına giren WhatsApp yazışmaları, Sertçelik’in İstanbul’a gittiğinin Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nce bilindiğini ispat ediyor..."

Kaynak:Halk Tv

Öne Çıkanlar