Işıkhan emeklilikle savaşmaya devam ediyor: Emekli olan vatandaşlara sesleniyorum elimiz ayağımız tutuyorken çalışmalıyız

Işıkhan emeklilikle savaşmaya devam ediyor: Emekli olan vatandaşlara sesleniyorum elimiz ayağımız tutuyorken çalışmalıyız
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli olanların çalışmaya devam etmesini istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hala çalıştığına vurgu yapan Işıkhan "elimiz ayağımız tutuyorken çalışmaya üretmeye devam etmeliyiz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklilik sistemi ilgili çalışmalar hakkında Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan Türkiye’deki emeklilik sisteminin eleştirdiği konuşmasında emeklilerden çalışmasını talep etti.

Işıkhan elimiz ayağımız tutuyorken çalışmaya devam etmeliyiz dediği açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hala çalıştığına vurgu yaparak “Bakın bir iki hafta dinlenince nasıl sağlık sorunları ile karşılaşıyor. Ama çalıştıkça elim ayağımız tutuyorken çalışmaya üretmeye devam etmeliyiz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Işıkhan, EYT’nin SGK’ya ağır bir yük bıraktığını ifade ettiği konuşmasında 2.3 milyon insan EYT’den emekli oldu “bakar mısınız rakama bir ülke kadar “dedi

Işıkhan’ın açıklamaları şöyle:

Emekli olan vatandaşlarımızın sistemde kalıp çalışmalarını rica ediyorum. Bizim daha fazla sosyal güvenlik primine ihtiyacımız var. Geleceğimiz için daha fazla çalışmaya ihtiyacımız var. Bu doğrultuda çalışabilirler. Vatandaşlarımızdan talebimizdir. Cumhurbaşkanımız hala nasıl hala özveri ile çalışıyor ben bakan olarak çalışıyorum sizler çalışıyorsunuz.

Elimiz ayağımız tutuyorken..

Almanya’da insanlar 40 yıl prim ödüyorlar 20 yıl emekli kalıyorlar biz de ise tam tersi. Nimet külfet olayı. Biz bu sistemde hemen emekli olmayı tercih edersek tabi emekli aylığımız düşük olacak. Emekli aylığını 12 bine çıkardık ama buna sanılıyor ki herkes böyle alıyor hayır. Emeklilik sonrası semptomlara da dikkat etmemiz lazım. Bakın bir iki hafta dinlenince nasıl sağlık sorunları ile karşılaşıyor. Ama çalıştıkça elim ayağımız tutuyorken çalışmaya üretmeye devam etmeliyiz diye düşünüyorum.

Tamamlayıcı emeklilik

Tamamlayıcı emeklilik sistemi ilgili bir çalışmalarının olmadığını ifade eden Işıkhan, kıdem tazminatının yerine mi geçecek diye endişeler var işçilerin gönlü bu konuda rahat olsun dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar