Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu gözaltına alındı

Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu gözaltına alındı
Kara para suçlamasıyla yargılanırken bir süre önce tahliye dilen Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu hakkında “hayasızca hareketler” suçlamasıyla re’sen soruşturma başlatıldı. Kız kardeşler gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında sosyal medyadan paylaşılan videoda bir eğlence mekanında gerçekleştirdikleri hareketleri gerekçesiyle “hayasızca hareketler” suçundan re’sen soruşturma başlatıldı.

Dilan Polat ve Sıla Doğu kar para aklama suçlamasıyla yargılanıyordu.

Aralarında Dilan ve Engin Polat'ın da olduğu 12 şüpheli, 4 Kasım 2023'te tutuklandı.

Dilan Polat, hakkında tutuksuz yargılama kararı verilmesi üzerine 19 Ağustos'ta tahliye edildi.

Sanıklar, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve üyesi olma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama ve 7258 Sayılı Futbol Ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis Ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanuna muhalefet" suçlamalarıyla hakim karşısına çıkmıştı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan inceleme sonrası Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın mal varlıklarına el konulmuştu.

MASAK raporunda Polat çiftinin birinci derece yakınlarının hesaplarına tasfiye halinde olan üç şirketten sözde ticaret yapılmış gibi gösterilerek sahte fatura kestiği bilgisi yer almıştı

Raporda, şirketler arasında şaibeli ilişkiler bulunduğu da belirtilmişti.

Dilan Polat'ın sahibi olduğu “Rise and Shine Kozmetik” şirketinin de sahte belge düzenleyicisi olduğu değerlendirmesi aktarılmıştı.

Sahte belge düzenleyicisi olan üç tedarikçi şirketten toplam 225 milyon 743 bin liralık mal alışının gerçek olmadığı tespit edilmişti.

Gözaltına alındı

Öz kız kardeşler hakkında resen soruşturma başlatıldı. Hayasızca hareketlerden haklarında soruşturma açılan Sıla Doğu ve Dilan Polat'ın gözaltına alındığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar