İmamoğlu'ndan son dönemde yaşananlara ilişkin çıkış: Nerede bu devlet

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu gazete, televizyon ve ajansların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi

TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gazete, televizyon ve ajansların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.

İmamoğlu, kadın cinayetleri ve yenidoğan çetesi ile artık daha görünür olan Türkiye'deki suç artışını değerlendirdi. İBB Başkanı, suçluların serbest bırakılması ile adalet mekanizmasındaki krizlere vurgu yaptığı konuşmasında 1999 Marmara Depremi'nden örnekle duruma tepki gösterdi.

İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

Tehlikeli bir eşikteyiz. Bireyin adaleti hissetmediği bir dönem yaşıyoruz.

1999 depreminden hafızalara kazınan bir söz vardı. Nerede bu devlet diye seslenenleri hatırlarsınız ben de sormak istiyorum; Gasp tecavüz suçluları salıverilirken nerede bu devlet diye sormak istiyorum.

Mafyalar, savcılar suça karışmışken "Nerede bu devlet" diye sormak istiyorum.

Milletin artık yeter dediğini duyuyoruz. Bu böyle gidemez. Cumhuriyeti kimsesizlerin kimsesi kılmak zorundayız. Bu düzeni değiştirmek tüm yurttaşlar üzerindeki vazifedir.

Kaboğlu'na tepki

Anayasanın ilk 3 maddesi için "olumlu anlamda değiştirilebilir" diyen İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu'nu da eleştiren İmamoğlu "Talihsiz bir açıklamadır. Kapsadığı Baro'nun anlayışına ters olduğunu düşünüyorum. Kişisel bilgiyi açıklayabilir ama Baro'nun bakış açısını yansıtan açıklamalar yapmasını öneriyorum" ifadelerini kullandı.

Ahmak davası

İmamoğlu gazetecilerin ahmak davasına ilişkin sorularına da cevap verdi. Bir gazetecinin Ahmak davasından kurtulmak için CHP'nin Genel Başkanı olmak istiyor musunuz soruna İmamoğlu "Böyle fırsatçı bir insan değilim. Partinin bir genel başkanı var. Görevimin başındayım İstanbul’a hizmet ediyorum" şeklinde yanıt verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar