İdris Baluken tahliye edildi

İdris Baluken tahliye edildi
Eski HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, tahliye edildi.HDP’den yapılan bilgilendirme notunda “Geçmiş dönem Grup Başkanvekilimiz ve Diyarbakır Milletvekilimiz Sayın İdris Baluken, infazını tamamlayarak...

Eski HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, tahliye edildi.

HDP’den yapılan bilgilendirme notunda “Geçmiş dönem Grup Başkanvekilimiz ve Diyarbakır Milletvekilimiz Sayın İdris Baluken, infazını tamamlayarak cezaevinden çıkmıştır. Kamuoyunun bilgisine” denildi.

NE OLMUŞTU?

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmada Baluken hakkında, 2011-2015 yılları arasında katıldığı 10 ayrı yürüyüş ve basın açıklamasına katılmaktan, ayrıca HDP'yi temsilen katıldığı Demokratik Toplum Kongresi (DTK) genel kurulunda yaptığı konuşma nedeniyle iddianame hazırlanmıştı.

"Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", "örgüt üyesi olmak", "örgüt propagandası yapmak" ve "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak" iddialarıyla suçlanan Baluken'in ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıla kadar ceza istenmişti.

21 Şubat 2016 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile ifadesi alındı. İdris Baluken daha sonra tutuklandı. 4 Ocak 2018'de Diyarbakır 8.Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılama sonucunda ve 16 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

Öne Çıkanlar