Yandaş basın iddia etmişti: Dışişleri, Erdoğan-Esad görüşmesini yalanladı

Yandaş basın iddia etmişti: Dışişleri, Erdoğan-Esad görüşmesini yalanladı
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Rusya'nın başkenti Moskova'da görüşeceği iddia edildi. Dışişleri Bakanlığı ise söz konusu iddiaları yalanladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a çağrı üstüne çağrıda bulunarak kendisinin Türkiye'de ağırlanabileceğini veya görüşmenin üçüncü bir ülkede yapılabileceğini ifade etmişti.

Erdoğan'ın çağrıları sonrası Daily Sabah'tan Dilara Aslan'a konuşan bir kaynak, "Erdoğan ve Esad arasındaki ilk görüşme, Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılması planlanıyor" dedi.

Kaynak, görüşmenin Ağustos ayında gerçekleşebileceğini belirtirken, Dışişleri iddianın Cumhurbaşkanlığı'na sorulması gerektiğini söyledi.

Arabulucu Putin olacak

Haberde görüşmelere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in arabuluculuk yapmasının planlandığını belirtilirken Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin de görüşmeye davet edilebileceği vurgulandı. İran'ın ise yüksek ihtimalle davet edilmeyeceği belirtildi.


Öte yandan Moskova'nın Şam'daki müttefiki İran, Astana sürecinde Türkiye ve Rusya ile birlikte masadaki üçüncü ülkeydi.

Dışişleri'nden yalanlama geldi

Erdoğan'ın Esad ile Moskova'da bir araya geleceği yönündeki haberler yalanlandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Suriye Cumhurbaşkanı Esad’la Moskova’da bir görüşme yapacağı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Esad ile Moskova’da görüşme yapacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar