Sedat Peker'in işaret ettiği Mersin Limanı'nda yine kokain ele geçirildi

Sedat Peker'in işaret ettiği Mersin Limanı'nda yine kokain ele geçirildi
İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Narkogüç operasyonları kapsamında Mersin Limanı'nda 610 kilo kokain ele geçirildi" açıklamasında bulunduMersin İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Mersin Uluslararası...

İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Narkogüç operasyonları kapsamında Mersin Limanı'nda 610 kilo kokain ele geçirildi" açıklamasında bulundu

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Mersin Uluslararası Limanı'nda yapılan aramada yasal yükü muz olan konteynerde 610 kilogram kokain ele geçirdi.

Ekvador’dan gelecek olan muz kolilerinin içerisine kokain maddesinin yerleştirildiği istihbaratı alan narkotik güçleri, konteynerin uluslararası rotasını takip etti.

Uyuşturucu madde Mersin Limanı'na geldiğinde "Narkogüç" operasyonu başlatıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından operasyonun ayrıntılarını açıklarken 3 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Sedat Peker de Mersin Limanı'nı işaret etmişti

Geçtiğimiz yıllarda da Mersin Limanı'nda yakalanan Ekvador’dan gelen Liberya bandıralı bir gemide de muz kolilerine gizlenmiş 1 ton 300 kilogram kokain ele geçirilmişti.

Bu rakam, Türkiye’de bu zamana dek yakalanan en yüksek uyuşturucu miktarı olmuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, kokainin Güney Amerika'dan Avrupa ve Asya'ya sevkinde Türkiye üzerinden yeni bir rota oluştuğunu bildirmişti.

Suç örgütü lideri Sedat Peker de dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alarak, "Devamlı şu kadar kokain yakaladık, bu kadar kokain yakaladık diyor ya; ben size bu kokainlerin yerine diş sağlığıyla ilgili maddelerin nasıl imha edildiğini bu kokainlerin ise Avcılar bölgesindeki rezidanslar başta olmak üzere şehrin içindeki bazı lüks rezidanslardaki dairelerde, orta ölçekli torbacılara nasıl satıldığını önümüzdeki günlerde ispatlarıyla, keyifle anlatacağım. Bunları yapanlar kim mi? Tabii ki süslü sülüye yakın grupların elemanları" iddiasında bulunmuştu. .

Sedat Peker, 7. videosunda da kokain ticaretiyle ilgili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ı işaret etmişti.

Peker ortaya attığı bu iddiayla ilgili "Bu kokainle ilgili hikayenin gerçeğini anlatayım. Önceden Kolombiya üzerinden geliyordu, en son 4 ton 900 kilo geçen sene 9 Haziran’da yakalandı. Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergah kurmak için Venezuela’ya kim gitti? Eski Başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım Bey. Evet... Bu senenin başında ocak ayında gitti, 4 gün kaldı, şubat ayında gitti, 4 gün kaldı. Karakas Limanı var Venezuela’nın en büyük limanı. Oradan kuru yük gemileri direkt Türkiye'ye gelebiliyor ancak konteyner gemileri Dominik Cumhuriyeti üzerinde durma yapıp o şekilde devam ediyor" açıklamasında bulunmuştu.

Öne Çıkanlar