Hakkari’de kayyım protestosu: Polis DEM Partililere müdahale ediyor

Hakkari’de kayyım protestosu: Polis DEM Partililere müdahale ediyor
Hakkari’ye kayım atanmasının ardından DEM Parti kentte yürüyüş düzenledi. Yüryüş polis ablukasına alınırken polis aynı zamanda yurttaşlara müdahale etti. Müdahale sırasında çok kişi gözaltına alındı.

DEM Partili Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınarak yerine kayyım atanması Hakkari'de protesto ediliyor. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti milletvekilleri ve belediye eşbaşkanları, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, Emek ve Özgür İttifakı bileşenleri, CHP heyeti ve STK temsilcilerinin katıldığı yürüyüş AHS AVM önünde başladı.

'Hırsız kayyım istemiyoruz'

DEM Partililer ve Hakkarililer, 'hırsız kayyım istemiyoruz', 'jin jîyan azadî', (kadın yaşam özgürlük) 'bijî berxwedana Hakkari' (yaşasın Hakkari direnişi' sloganları atıyor.

Yürüyüşe polis ablukası

Yürüyüş, polis tarafından ablukaya alınınca arbede yaşandı.
Polis ablukası, alkış ve zılgıtlarla protesto edildi.

defv.png

Hatimoğulları: 'Filistinli Hanzala gibi yüzümü güneşe sırtımızı faşizme dönüyoruz'

Ablukaya tepki gösteren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "İsrail, Filistin'i işgal ettiği dönemde o Hanzala tiplemesini herkes bilir ve tanır. Hanzala küçücük bir Filistinli çocuktur ve İsrail askerlerinin çocukların başını ezerek İsrailli kadın ve çocuklara işkence etmelerine, katletmelerine karşın onları protesto etmek için Hanzala sırtını dönmüştür ve yüzünü güneşe vermiştir. Biz de şu an aynısını yapıyoruz. Şu anki sözümü sadece şu anki eylemimizi açıklamak için kullandım. Bizler birer Filistinli Hanzala'yız. Yüzümüzü güneşe döndük. Yüzümüzü İsrail'in faşizmine karşı, buradaki temsiliyetine karşı sırtımızı onlar dönüyoruz" dedi

Nöbet gece yarısına kadar sürecek

Yürüyüş, milletvekillerinin nöbet eylemini sürdürdüğü Bulvar Caddesi'nden Hakkari Valiliğe kadar sürecek, ardından basın açıklaması yapılacak. Saat 17.00'de düzenlenecek halk buluşmasının ardından saat 24.00'a kadar nöbet eylemi yapılacak.

Bu siyasi bir darbedir

Hakkari’de açıklamalarda bulunan DEM Parti Eş genel Başkanı Tülay Hamitoğulları,”Biz bugün siyasi bir darbenin yaşandığı kentin Merkezi’ndeyiz. Hakkâri’deyiz. Dün sabah Hakkâri Belediye Eş Başkanımız Van’da gözaltına alındı. Aslında gayri resmi bir şekilde kayyım atandı. Kayyım atanıyor, kolluk kuvveti belediyeyi sarıyor, İçişleri Bakanı kayyım kağıdını daha sonra gönderiyor. Bu devleti çetenin göstergesidir. Bu devleti hukukla, kanunla yönetmediklerinin göstergesi dün Hakkâri’de bir kez daha yaşandı. Onlar sizleri yanıltan çeşitli açıklamalar yapıyorlar. Mehmet başkanımız hakkında 2014 yılında açılmış bir dava üzerinden şimdi yargılanmak üzerine gözaltına alınıyor. Oysaki 2014 yılında açılan soyası bekliyor. Mehmet başkanımız, başkan seçilene kadar o dosya bekletilmiş. Hukuken olması gereken şudur, soruşturma önce açılır süreci takip edilir. Bir belediye başkanı hüküm giyerse o kentin belediye meclisinden yeni bir belediye başkanı seçilir. Oysaki bunlar bütün bu aşamaları yetine getirmeden belediyeyi polis abluka altına alıyor. Bunlar AKP’nin bu ülkeyi yönetme biçimidir. Siyasi darbedir bunun adı. Faşizmdir” dedi.

Öne Çıkanlar