Hablemitoğlu davasında tanık krizi: 'Emniyet imamı' denilen Özdemir duruşmaya gelmedi

Hablemitoğlu davasında tanık krizi: 'Emniyet imamı' denilen Özdemir duruşmaya gelmedi
Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı davasında tanıklarla ilgili kriz yaşandı. Bugün dinlenmesi beklenen Kemalettin Özdemir duruşmaya gelmedi

22 yıl önce gerçekleşen ve FETÖ üyeleri tarafından öldürüldüğü iddia edilen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu davasında tanık krizi yaşandı.

Müyesser Yıldız'ın haberine göre; Bugün tanık olarak dinlenmesi planlanan, dönemin emniyet imamı Kemalettin Özdemir duruşmaya gelmezken, iki tanık ise adresleri bulunmadığı gerekçesiyle dinlenemedi. Sağlık durumu uygun olmadığı için ifadesi alınamadığından tanıklardan eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın’ın da daha önce savcılığa verdiği ifadeler okununca Hablemitoğlu Ailesi’nin avukatı Ersan Barkın, “Halil Şıvgın mahkemeye ilk çağrıldığında sağlık sorunu yoktu. Keşke o tarihte ifadesi alınsaydı. Kemalettin Özdemir’in de ifadesi alınamadı. Sonra alınamayacak duruma geliyorlar. Biraz hassasiyet gösterilsin.” dedi.

Sanıklardan Enver Altaylı ise Halil Şıvgın’ın MİT Müsteşarı olmak istediğini, bunun için iki generalden aldığı referans mektubunu dönemin Başbakanı Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’a gönderdiğini öne sürdü.

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü celsesinin başlangıcında Mahkeme Başkanı duruşmayı yarına bırakmayıp bugün bitirmek istediklerini bildirirken, “Tanık falan yok. HTS’lerle ilgili bilirkişi raporunu da inceleyemedik, kapsamlı bakmamız lazım. Öbür celseye değerlendirsek daha iyi.” diye konuştu.

Bugün dinlenmesi planlanlan tanıklardan sadece suikast döneminde ABD Büyükelçiliği’nde güvenlik görevlisi olan ve bölgede devriye görevi yapan S.A. gelirken, diğer iki güvenlik görevlisinin adreslerinin bulunamadığı bildirildi.

Tanık S.A. suikast esnasında herhangi bir silah sesi duymadığını ve şüpheli araç görmediğini, sadece çok sayıda ambulans sireni duyunca, “Herkes hasta olmak için bugünü mü bulmuş?” diye düşündüğünü anlattı.

S.A. bölgede bulundukları sırada araba içinde arkadaşının pizza yediğini, kendisinin ise gazete okuduğunu söyleyince Mahkeme Başkanı, “Siz orada gözetleme yapıyorsunuz. Biri pizza yiyor, sen gazete okuyorsun. Bu nasıl gözetleme?” dedi.

Kaynak:https://muyesseryildiz.com/

Öne Çıkanlar