Nasıroğlu'nun 'münafık' dediği Bağımsız Maden-İş'ten yanıt: 'Münafık' dediği insan 22 sene madende çalıştı

Fernas Madencilik'in sahibi Ferhat Nasıroğlu, açlık grevindeki işçilerin örgütlü olduğu Bağımsız Maden-İş sendikası 'yöneticisine' münafık dedi. Sendika Başkanı Gökay Çakır, Nasıroğlu'na "'Münafık' dediği insan 22 sene madende çalıştı" yanıtını verdi.

Fernas Maden işçileri Bağımsız Maden-İş'e üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılmaları üzerine başlattıkları direnişin, 53’üncü gününe girerken açlık grevinin ise üçüncü gününde.

Fernas Maden işletmesi sahibi AKP’li vekil Ferhat Nasıroğlu, bugün yaptığı açıklamada Bağımsız Maden-İş Sendikası yöneticilerine ve onlara destek veren farklı siyasi partilerin milletvekillerine ‘münafık’ dedi.

Maden işçilerinin direnişe başladığı günden sonra ikinci kez konuşan Ferhat Nasıroğlu sendikaların işçileri kullandığını ifade ederek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Sendika yöneticilerinin işçileri kandırdığını ve kendi reklamlarını yaptığını iddia etti.

'Yöneticilerle görüştüler'

AKP'li Ferhat Nasıroğlu, muhatap bulamadıklarını ifade eden işçilere "yöneticilerle görüştüler" ifadelerini kullandı.

Nasıroğlu, "Biz kimsenin düşmanı değiliz. Firmanın yatırımlarına devam etmek istiyoruz. Bizi eleştirenler ne işverenin ne de işçinin dostu. Bu konuda üzerime düşen her şeyi yaparım. Birilerinin onları kullanması yazıktık" sözlerini kaydetti.

Sahibi olduğu firma için 'yetkili değilim' açıklaması

Bağımsız Maden-İş Sendikası yöneticilerine ve madencilerin direnişine destek veren farklı siyasi partilerin milletvekillerine ‘münafık’ diyen Nasıroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yetki onlarda, ben siyasete girince çekildim. Fernas’ta yetkili değilim. Yöneticilerim orada gidin görüşün. En son geldikleri noktada herkese yazık. Tüm parti temsilcilerle görüştüler. Bana iletildi zaten ben de firmaya ilettim. Bu isteğin arkasında farklı bir niyet var. Israrla benle görüşmek istiyorlar. Masummuş gibi talepler ifade ediliyor ama görünen bu değil.

Siyasilere ve sendika yöneticilerine: 'Münafıklar'

En düşük maaş 2 asgari ücret. Kanun var zaten sınırlama uzun çalıştıramazsınız. Vardiya var, saatler var. Dile getirdikleri ile eylemleri farklı. Bunu siyaseten kendine malzeme edilmiş insanlar çekilsin bu sorun çözülür. Bir tane münafık bir grup var bu gruplar işi engelliyor. Sendika başkanı münafık reklam peşinde. Siyasetçi münafıklar var.”

'CHP işçileri kendi aracıyla Meclis'e getirdi'

Nasıroğlu CHP'yi suçlayarak, "Bu senaryoyu geçmişte de yapmışlardı. Aynı bu Özgür Özel, Soma'da işçileri yalın ayak yürüttü. İşçileri zorla aldı bu CHP, kendi araçlarıyla Meclis'e getirdi" dedi.

Sendikadan açıklama: Münafık dediği insan 22 sene madende çalıştı.

Nasıroğlu'nu açıklamalarına Fernas madencilerinin cevabını Bağımsız Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır vererek, “Münafık' dediği insan 22 sene madende çalıştı. '10 dakikada çözülür' diyorsun ya, ben de sana beş usta işçiyi gönderiyorum. Hadi çöz bakalım” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar