'Yakalama' kararına CHP'den ilk tepki: 'Kılıçdaroğlu'nu zorla getirecek bir güç yoktur'

'Yakalama' kararına CHP'den ilk tepki: 'Kılıçdaroğlu'nu zorla getirecek bir güç yoktur'
İstanbul 48.Asliye Ceza Mahkemesi’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nun zorla getirilme kararına CHP’den ilk tepki geldi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Kılıçdaroğlu’nu zorla getirecek bir güç yoktur” dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski avukatı tarafından açılan "hakaret" davasında avukatın talebi doğrultusunda CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir sonraki duruşmaya zorla getirme kararı verildi.

TBMM Genel Kurulu'nde görüşmeler devam ederken zorla getirme kararının bilgisini alan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, oturduğu yerden söz istedi.

"Kılıçdaroğlu’nu zorla getirecek bir güç yoktur"

Hukukun utanç verici bir noktaya geldiğini belirten Başarır, şunları söyledi:

“Öncelikle şunu söylemek istiyorum, herkes bilsin ki sayın Kılıçdaroğlu’nu zorla götürecek bir güç yoktur. Ülkenin hukuku utanç verici bir duruma gelmiştir. Milyonların sevdiği, bir partinin genel başkanını zorla mı getireceksiniz? Ayıp, ayıp, ayıp. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatlarının şikayetleri üzerine mahkeme bu kararı vermiş. Kılıçdaroğlu'nun verilmeyecek bir hesabı yoktur. Bir ceza avukatı olarak çok iyi biliyorum. Ankara’da sabit ikamet sahibi birine, çağırsanız gelecek birine böyle bir karar vermek, utanç vericidir.

CHP Genel Başkanları bu ülkede çok bedel ödemişlerdir. Sayın Kılıçdaroğlu’na da Çubuk’ta suikast girişimi, linç girişimi olmuştur. 1 kişi dahi 1 gün tutuklanmamıştır. Tekrar söylüyorum, bu ülkede Kılıçdaroğlu’nu zorla getirecek bir güç yoktur.”

AKP'li Usta'dan yanıt: Yargıya saygısızlık

Bunun üzerine AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, söz konusu haberin yalan olduğunu iddia ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini karıştırarak böyle bir iddiada bulunmak, hem bu yargıya saygısızlıktır hem ülkenin Cumhurbaşkanımıza” dedi.

Tekrar söz alan Başarır; “Benim kullandığım cümle şu: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatlarının şikayeti üzerine dedim. O şikayet etmiş ve onun avukatı maalesef ki yargının her yerinde adı çıkıyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun veremeyeceği hiçbir hesap yoktur. Ben hukukçu olduğum, bir ceza avukatı olduğum için zorla getirmenin Ankara’da oturan birisinin zorla getirme kararının İstanbul’dan verilmesinin ne demek olduğunu bilirim. Bu saygısızlıktır, bu Meclis’e saygısızlıktır” karşılığını verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar