Fenomenlere tahliye! Bahar Candan tutuksuz yargılanacak

Fenomenlere tahliye! Bahar Candan tutuksuz yargılanacak
Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından tutuklu bulunan Bahar Candan’ın da aralarında bulunduğu 6 sanık hakkında tahliye kararı verildi.

Sosyal medya fenomeni Bahar Candan ve Nihal Candan'ın da bulunduğu 21 kişinin dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından yargılandığı davanın 5. celsesi Kücükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Mahkeme, Bahar Candan’ın da aralarında bulunduğu 6 sanık hakkında tahliye kararı verdi.

İddianamede Alisya Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan adıyla bilinen Gülnihal Çiçek'in ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapsi istendi. Duruşmaya, Alisya Bahar Candan'ın da aralarında bulunduğu 10 tutuklu sanığın yanı sıra, Nihal Candan, baba Hakan Candan, müştekiler ve taraf avukatları hazır bulunurken örgüt yöneticisi konumundaki İlker Oflu ve Onur Apaydın ise SEGBİS (ses ve görüntülü bilişim sistemi) ile katıldı.

Nihal Candan'dan kardeşi Bahar Candan'a moral

DHA'nın haberine göre duruşma salonunda bulunan Nihal Candan, kardeşi tutuklu sanık Bahar Candan'a moral vermek için, “Kıyafetlerini dolaba yerleştirdim, tütsüler yaktım, sabah dua ettim çok enerjik uyandım.

Seninle birlikte eskisi gibi kahve içeceğiz. Sakın araya girme, avukatlar savunma yapsın" diyerek eli ile kalp işareti yaptı. Tutuklu sanık Bahar Candan babasına, "Niye bu kadar uzatıyorlar? Biz neyin içerisindeyiz?" diyerek yakındı. Baba ise "Sakin ol" diyerek karşılık verdi.

Savcı tutukluluğun devamını istedi

Savcı, müştekilerin mevcut zararlarının giderilmesi için süre verilmesine, adli kontrol kararı olan sanıkların tutukluluk halinin devamına ve tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Duruşma sanık avukatlarının savunmaları ile sürüyor.

Tahliye edildiler

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından Bahar Candan’ın da aralarında bulunduğu 6 sanık tahliye edildi

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar