Fatih Portakal, sokak hayvanları için Erdoğan'a Yunus Emre'nin sözünü hatırlattı: Bir daha o cümleyi kurarsan...

Fatih Portakal, sokak hayvanları için Erdoğan'a Yunus Emre'nin sözünü hatırlattı: Bir daha o cümleyi kurarsan...
Sokak köpeklerinin uyutulmasına ilişkin hazırlanan yasa teklifine Fatih Portakal da tepki gösterdi. Portakal, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yunus Emre'nin sözünü hatırlatarak, "Bir daha bu cümleyi kurarsan merhametli cinayeti sana hatırlatırım" dedi.

Sokak hayvanlarının barınaklarda toplatılıp, 30 gün içinde sahiplendirilmemeleri durumunda 'uyutma' adı altında öldürülmelerine yol açacak yasa hazırlığına tepkiler sürüyor.

Yaşanan duruma hayvan hakları savunucuları şiddetle karşı çıkarken Change.org'da 'Katliama Hayır' başlığıyla başlatılan kampanyayı, iki gün içerisinde 100 binin üzerinde kişi imzaladı.

Sözcü TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal da hazırlanan yasa tasarısına çok sert tepki gösterdi.

Sokak köpeklerinin uyutulmasının bir cinayet olduğunu belirten Portakal, "Bir de buna isim bulmuşlar 'uyutuyorum' öldürüyorsun ya. Cinayet işliyorsun. Erdoğan'ın Yunus Emre'den çok kullandığı bir söz vardı; taradılanı severiz yaradandan ötürü diye bu mudur sizin bakış açınız. Hem bu cümleyi kullanacaksınız. Hem de bu hayvanları merhametli şekilde öldüreceğiz diyeceksiniz" dedi.

"30 günde nasıl sahiplendirilsin bu hayvanlar?"

Portakal sözlerini şöyle sürdürdü:


"30 günde nasıl sahiplendirilsin bu hayvanlar? Milletin yaşam koşulları da ortada. Çözüm bulduk diyorlar. Çözüm de öldürmek başka bir şey değil. “Yaradılanı severiz yaradandan ötürü" cümlesini bir daha kurarsan o zaman bu merhametli cinayeti hatırlatırım sana."

Öne Çıkanlar