Evdeki robot süpürge sizi izliyor mu? Yiğit Bulut ABD'deki dostundan öğrendiklerini anlattı!

Evdeki robot süpürge sizi izliyor mu? Yiğit Bulut ABD'deki dostundan öğrendiklerini anlattı!
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Lübnan saldırılarıyla ilgili ABD'nin savunma sanayinde çalışan bir dostunun anlattıklarını aktardı. Peki evdeki robot süpürge sizi izliyor mu?

Lübnan'da Hizbullah'a yönelik düzenlenen ve 37 kişinin ölümüne, 3 bin 500'den fazla kişinin de yaralanmasına yol açan iki büyük saldırının nasıl yapıldığına dair tartışmalar sürüyor. İletişim cihazlarına yönelik siber saldırılar sonucu yaşanan patlamaların ardından Hizbullah lideri Nasrallah sert yanıt vereceklerini söyledi.

Yiğit Bulut, ‘ABD’deki dostundan’ öğrendi

Saldırılar Türkiye ve dünya gündeminde geniş yer tutarken, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, konuya ilişkin olarak dikkati çeken açıklamalarda bulundu.

Bulut, ‘ABD’de savunma alanında yıllardır çalışan’ bir dostuyla görüştüğünü belirterek, "Söylediğinin özeti şu; şarj edilebilen her cihaz patlatılabilir" ifadelerini kullandı.

‘On yıllar önce sızdılar ve beklediler’

"Katil İsrail’in saldırısının ortaya çıkan son görüntülerinde patlayan sadece telsiz ve çağrı cihazı değil, pili olan her alet patlıyor" diyen Bulut şunları yazdı:

"Sızma on yıllar önce oldu! Pil geliştirilirken oraya sızdılar! Cep telefonu geliştirilirken şirketlere ARGE mühendisi olarak sızdılar. Bios’lara, yazılımlara, elektronik şirketlerine sızdılar! Ve bu noktaya gelmek için beklediler!"

ekran-goruntusu-2024-09-20-143142.png

‘Evdeki robot süpürge sizi izliyor mu?’

Yiğit Bulut şöyle devam etti:

"Şimdi sorun; evdeki robot süpürge sizi izliyor mu? Veya üzerinde kamera olan TV’niz? Cep telefonunuz? iPadiniz? Kameralı laptoplarınız? Hatta akıllı ev sistemine bağladığınız ev aletleri? En önemlisi buluta yüklediğiniz bilgileriniz! iCloud kimin elinde? Ya bizi dinleyen Siri?"

ekran-goruntusu-2024-09-20-143117.png

ekran-goruntusu-2024-09-20-143137.png

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar