Erdoğan'dan Esad'a görüşme çağrısı: Biz görüşmeye hazırız, cevap bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerika'daki BM toplantısına katılmadan önce Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında Suriye Devlet Başkanı Esad'a görüşme çağrısında bulunulduğunu cevap beklediklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

BM 79. Genel Kurulu) Görüşmelerin ilk gününde, 24 Eylül Salı günü BM Genel Kurulu'na hitap edeceğim. BM Güvenlik Konseyi ve uluslararası finans mimarisi başta olmak üzere küresel yönetişim mekanizmasının reform ihtiyacına dikkat çekeceğim.

"İsrail Gazze'yi Nazi kampına çevirdi"

Özellikle Gazze'deki soykırıma ve İsrail'in saldırgan politikalarına karşı atılabilecek ortak adımlara temas edeceğim.

İsrail Gazze'yi Nazi kampına çevirdi.

Türk Evi'nde görüşmeler yapılacak

Türk Evi inşallah bu defa çok farklı görüşmelere ve ilişkilere vesile olacaktır Türk Evi'nde yapılacak bütün değişik ülkelerinin liderleriyle yapılacak görüşmeler evimizi büyütecektir.

Suriye ile görüşmeye hazırız

Suriye’deki gerilimin artık sona ermesi gerektiğini, oradaki istikrarsızlığın başta terör örgütleri olmak üzere ve tabii İsrail’in uyguladığı devlet terörünü ortaya koyacağız. Bugüne kadar bunu çok defa söyledik ama özellikle batılı devletler anlamamakta ısrar ediyor. Biz de bunu söylemekte ısrar edeceğiz. Bunu özellikle BM’deki konuşmamda ifade edeceğim. Bu gerginliği sona ermesi, Suriye topraklarının tamamında huzur ve istikrar için Türkiye ve Suriye’nin birlikte atabileceği adımlar… Şam yönetiminin, muhaliflerin bir süredir Suriye'de çatışmasızlığı sağladığını görüyoruz. Bu durum, kalıcı bir çözüm için etkin bir kapı aralamak adına elverişli bir ortam sağlıyor. Suriye dışındaki milyonlarca insan, vatanlarına dönmek içi bekliyor.

Biz, bu konuda çağrımızı yaptık. Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için Beşar Esad ile görüşme irademizi de ortaya koyduk. Biz şimdi karşı taraftan cevap bekliyoruz. Biz buna hazırız. Halkı müslüman iki ülke olarak artık bu birlikteliği, beraberliği bir an önce gerçekleştirelim istiyoruz. İki ülke ilişkilerinde yeni bir dönem de inşallah böylesi bir görüşme neticesinde başlar diye inanıyorum."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar