Diyarbakır Bismil'de şantaj çetesi çökertildi: 3 şüpheli tutuklandı

Diyarbakır Bismil'de şantaj çetesi çökertildi: 3 şüpheli tutuklandı
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, sosyal medya üzerinden tanıdıkları bir kadına şantaj yaparak 10 milyon TL talep eden 3 şüpheli, polis operasyonuyla yakalanarak tutuklandı.

Bismil ilçesinde yaşayan MK, bir süre önce tanıdığı ve seninki A.Ç. olarak bilinen bir kadından, sosyal medya hesabı üzerinden 'Elimde çıplak bölümlerin var. 10 milyon TL vermeyen tüm akrabaların gördüğü' şeklinde mesaj aldı.

MK'nin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi olmasının ardından, Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Çalışmada, kendisini A.Ç. olarak tanınan kadının gerçek kadının SB olduğu belirlendi.

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile alınan SB, açık seri numaraları 2 milyon TL ön ödemenin teslimi için MK tarafından polisin vadeleri bir iş yerine davet edildi. SB, bir araya gelerek 2 milyon TL'lik parayı alıp ayrılacağı esnada polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

SB'nin üst aramasında 1 adet ruhsatsız tabanca da ele geçirildi. Emniyetteki sorgusunda suçunu itiraf eden SB, RH ve HT isimli şüphelilerin de olay içinde olduğunu söyledi. Bunun üzerine RH ve HT de sakatlandı. Şüphelilerin, başka yerlerdeki deşantajların olasılığı üzerine dijital toplantıya el konuldu.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyeden çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak:DHA

Öne Çıkanlar