Deniz Yücel'den İmam Hatip Ortaokulu müdürü skandalına: Tarikat sevdalısı Yusuf Tekin'in gitmesi için gereken ne varsa yapacağız

CHP Sözcüsü Deniz Yücel Av. Deniz Yücel, Bursa'da bulunan Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nda okul müdürü E.K.K’nin “Okulda başı açık kız öğrenci olamaz. Herkesin başını kapatması gerek” sözlerine tepki gösterdi.

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, X hesabından yaptığı paylaşımda, ''Bu zihniyetin önünü açan tarikat sevdalısı Yusuf Tekin...'' sözleriyle Milli Eğitim Bakanı'nı hedef alırken ''Cumhuriyet karşıtı bu kadroların gitmesi için gereken ne varsa yapacağız.'' ifadelerini kullandı.

Deniz Yücel'in açıklaması şöyle: ''Bursa’daki Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nda veli toplantısında okul müdürünün sarf ettiği sözler zorbalığın son örneğidir.

Bu şahsın, “şort giyen, başını açan öğrenciye karışırız, psikolojisi bozulan bu okula gelmesin” şeklindeki ifadeleri bir eğitimcinin tavsiyesinden daha çok demokrasi ve laiklik düşmanı bir yobazın değerlendirmesi olabilir.

Kendini hadsizce psikolog yerine koyan bu zat eğitimden, pedogojiden, temel insan haklarından bihaber!

Çocuklarımızın geleceğine müdahalenizden de, keyfi uygulamalarınızdan da millet olarak artık bıktık!

Kız çocuklarının ne özgürlüklerini ne de eğitim tercihlerini kısıtlamaya çalışamazsınız.

Bu zihniyetin önünü açan tarikat sevdalısı Yusuf Tekin’in ve Cumhuriyet karşıtı bu kadroların gitmesi için gereken ne varsa yapacağız.''

ekran-alintisi.png

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar