CHP’li Konuralp, 'Katliam yasası' görüşmelerinde AKP'lilere seslendi: 'Siz de yanlış olduğunu biliyorsunuz...'

CHP'li Okan Konuralp, komisyonunda görüşülen Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne tepki göstererek, "Ölümün kapısını aralıyorsunuz" dedi. Konuralp, AKP'li vekillerin de kanun teklifine karşı olduğunu belirtti.

AKP milletvekillerinin imzasını taşıyan Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Vahit Kirişci başkanlığında toplanan Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşüldü.

18 Temmuz teklifin ilk 3 maddesi kabul edilirken geri kalan maddeler ise bugün görüşülüyor.

CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp de görüşmeler devam ederken açıklamalarda bulundu.

"Pek çok AKP'li vekil bu yasaya karşı"

Konuşmasında AKP'li vekillere seslenen Konuralp, "Yanlışı görüyorsunuz, elinizle düzeltemiyorsunuz, dilinizle düzeltemiyorsunuz. Buda gözlerinize yansıyor, beden dilinize yansıyor. Bunu teselli olarak söylemiyorum. Ama şu Meclis'in koridorlarında diyalog kurduğumuz pek çok AKP'li arkadaşımız bu yasaya karşı" dedi.

"Öldürerek değil kısırlaştırarak..."

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Murat Arslan'ın 'Köpekleri öldürmek sokak köpekleri sayısını azaltmaz' sözünü hatırlatan Konuralp, "Araştırmalar da gösteriyor ki köpekleri öldürerek değil kısırlaştırarak sayısını azaltabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Konuralp konuşmasında şöyle devam etti:

Diğer meslek odası başkanları da "Bizim düşüncemiz, fikrimiz" alınmadı" diyor. Neden fikirlerini dinlemediniz. Köpeklerin ölümüne zemin hazırlayan bir kapıyı aralıyorsunuz. Umarım bir ortak akıl işler bu kanun teklifi geri çekilir.

Biz bu yasanın geçmemesi için neyin mücadelesini veriyorsak, yarın iktidar olduğumuzda bu yasanın geri çekilmesi için harekete geçeceğiz. Bu yasanın savunulur tarafı olmadığını siz de biliyorsunuz.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar