Bakan Işıkhan'ın 'borcunuzu ödeyin' çıkışına CHP'li meclis üyesi Demir'den yanıt

Bakan Işıkhan'ın 'borcunuzu ödeyin' çıkışına CHP'li meclis üyesi Demir'den yanıt
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın SGK'ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin CHP'li belediyelere ait olduğunu belirtmesine tepkiler gecikmedi. CHP Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Oğuz Demir, Işıkhan'ın açıklamalarına yanıt verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) en fazla borcu olan 5 belediyenin sırasıyla Ankara, İzmir, İstanbul ve Adana büyükşehir belediyeler ile Şişli Belediyesi olduğunu açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Işıkhan, "Türkiye genelinde belediyelerin SGK’ya olan toplam prim borcu 96 Milyar TL’ye ulaşmış durumda. Bu borçların %67,7’si tek başına CHP’li belediyelere ait" dedi.

CHP’li belediyelere sigorta primlerini ödemeleri çağrısında bulunan Işıkhan'a CHP Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Oğuz Demir'den yanıt geldi.

"Bu kadar kötü bir ortam yaratıp, belediyelerden ne beklediniz?"

2018 sonunda 72,5 milyar TL olan bütçe açığının bu yıl sonunda 2,6 trilyon olarak beklendiğini ve 35 kat arttığını belirten Demir, "Bu kadar kötü bir ortam yaratıp, belediyelerden ne beklediniz? Sizin gibi yapmalarını mı? Şimdi insanlara hizmet etmesinler diye aldığınız bu kararlar doğru kararlar mı?" diye sordu.

"Merkezi yönetim borç stoku 10 kat artmış"

Demir'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"Sayın bakan hep aynı şeyi yapıyorsunuz. Önce çuvaldızı kendinize batırın. Berbat ettiğiniz ekonomide CHP'li belediyeler sizin yarattığınız yıkımın etkisini hafifletmek için elindeki kaynak ile kreş yaptı, kent lokantası yaptı, sosyal yardım ve daha birçok hizmeti yaptı. Siz şu alttaki verileri bir inceleyin ve sonra da kendinize bir sorun! 2018 sonunda 72,5 milyar TL olan bütçe açığı bu yıl sonunda 2,6 trilyon olarak bekleniyor.

35 kat artmış. Ya da durun bakalım. Merkezi yönetim borç stoku 2018'de 970 milyar TL iken bugün 8 trilyon olmuş. 10 kata yakın artmış. Bu kadar açığa ve borçlanmaya rağmen emekli açlık sınırının altında, köprü/tünel/otoyol/hastane/okul paralı, fiyatlar ise astronomik. Bu kadar kötü bir ortam yaratıp, belediyelerden ne beklediniz? Sizin gibi yapmalarını mı? Şimdi insanlara hizmet etmesinler diye aldığınız bu kararlar doğru kararlar mı?"

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar