Babacan’a göre Erdoğan bir öyle bir böyle

Babacan’a göre Erdoğan bir öyle bir böyle
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Avrupa’yı ‘hassasiyet göstermeye’ çağıran Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi: “‘Ukrayna’da gösterdiğiniz hassasiyeti Türkiye’ye gösterin’ dedi Erdoğan. Ama kalkıp...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Avrupa’yı ‘hassasiyet göstermeye’ çağıran Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi: “‘Ukrayna’da gösterdiğiniz hassasiyeti Türkiye’ye gösterin’ dedi Erdoğan. Ama kalkıp Avrupa Konseyi’nde çekimser oy kullandı. Bu büyük tutarsızlıktır. Ne yaptığını bilmezliktir.”

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini değerlendiren DEVA Partisi lideri, saldırıların ‘temelsiz olduğunu’ vurgulayarak amacın ‘bağımsız bir ülkeye kukla bir rejim getirmek’ olduğunu belirtti.

Mevcut tabloda Türkiye’nin de içinde bulunduğu Avrupa ülkelerinin güvenlik stratejisinin tümüyle güncellenmesi gerektiğini savunan Babacan, özetle şunları söyledi:
Türkiye, hem Avrupa hem NATO üyesidir. Siz Avrupa’yı, NATO’yu suçlayana kadar siz ne yapıyorsunuz onu söyleyin. Bu savaşın ekonomik sonucu da yıkıcı olacaktır. Temel ham maddedeki artış küresel piyasayı da etkileyecektir. Avrupa birliği noktasında bir an önce kararlı duruş sergilenmelidir.

Öne Çıkanlar