Ayvalık’ta Atatürk heykeline saldırı

Ayvalık Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Heykeli'ne balyozla saldırı girişiminde bulunan M.Ç.’ye vatandaşlar müdahale etti. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan ise “Kimse bize akli dengesi yerinde değil hikayesi anlatmasın” dedi.

Balıkesir, Ayvalık Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Heykeli'ne balyozla saldırı girişiminde bulunan M.Ç.’ye vatandaşlar müdahale etti ve sonrasında saldırgan polis tarafından gözaltına alındı.

Balıkesir Valiliği, 8 Ekim 2024 tarihinde Ayvalık Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen Atatürk Heykeli'ne yönelik balyozlu saldırı girişimi hakkında basın açıklaması yaptı

Valilik açıklamasında, M.Ç.'nin uzun süredir psikolojik tedavi altında olduğu ve olayla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

Balıkesir Valiliği, güvenlik birimlerinin etkin ve hızlı müdahalesi sayesinde daha büyük bir zararın önlendiğini vurguladı. Olayın ardından, vatandaşların huzurunu ve güvenliğini sağlamak adına gereken tüm önlemlerin alındığı ifade edildi.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan ise olayın ardından “Kimse bize akli dengesi yerinde değil hikayesi anlatmasın” diyerek tepki gösterdi.

Umut Akdoğan “Orada durun, sınırı geçmeyin… Olay az önce Ayvalık’ta oldu. Kimse bize akli dengesi yerinde olmayan biri hikayesi anlatmasın. Bu kişileri gönderip, sabrımızı sınıyorsunuz. Konu cumhuriyetse, Atatürk’se çizgimiz kıpkırmızıdır. Bir adım attırmayız. Ayvalık ise gözümüzün nurudur, cumhuriyetin ilçesidir. Bu denemeye orada hiç kalkışmayın. Sonuç bu olur” açıklamasını yaptı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar