Aydın ailesi de o hastanede bebeğini kaybetti: Ailenin şüphesi özel ambulans ve özel doktor ile başladı

Aydın ailesi de o hastanede bebeğini kaybetti: Ailenin şüphesi özel ambulans ve özel doktor ile başladı
Yenidoğan çetesinde, çetenin anlaştığı 19 özel hastanenin isimlerinin açıklanması Aydın ailesinde endişe yarattı. Kaybettikleri ikiz bebeklerinden birinin ölümünden şüphe duyan baba Aydın, hastane süreçlerinin belirsizliğini Gazete Pencere'ye anlattı...

Türkiye yenidoğan çetesini konuşmaya devam ediyor.

İstanbul'da yenidoğan bebeklerin bulunduğu yoğun bakım ünitelerini ticarethane haline getiren suç örgütü "yenidoğan çetesi" ilk olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) 27 Mart 2023 gönderilen isimsiz bir ihbar üzerine tespit edildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yürütülen soruşturma kapsamında adı geçen 47 şüpheliden 22'sinin tutuklandığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ise Türkiye'nin gündemindeki 10 bebeğin ölümüne neden olan "yenidoğan bebek çetesi" ile ilgili yaptığı açıklamada, "her türlü ceza ve önlemin alınacağını" açıkladı.

Sağlık Bakanlığı ve SGK’nın pek çok özel hastaneyle olan sözleşmelerine bağlı olarak, doğum sonrası bebek ölümlerini azaltmak için yenidoğanların kaldığı yoğun bakımlara günlük 8000 TL ödeme yapılıyor. Örgütün ise devletin gün bazlı hesaplanarak ödemesini yaptığı "yoğun bakım tedavisi" kapsamında "sözde tedavi" uygulaması üzerinden kazanç edebilmek adına 19 özel hastane ve birçok "112 Acil" personelini organize ettiği ortaya çıktı.

Fırat Sarı liderliğindeki yenidoğan çetesi, en az 10 bebeğin ölümüne yol açarak devleti dolandırdığı iddiasıyla gündeme gelen çetenin anlaştığı hastanelerin isimleri belirlendi. İşte o hastaneler;

1- AKABE SAĞLIK TESİSLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
2-DOĞAMED SAĞLIK HİZMETLERİ SAN.VE TİC. A.Ş
3-EKİP SAĞLIK HİZMETLERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
5-MEDİLİFE SAĞLIK HİZMETLERİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
6-ÖZEL AVCILAR HOSPİTAL HASTANESİ
7-ÖZEL AVRUPA ŞAFAK HASTAHANESİ
8-ÖZEL BAĞCILAR MEDLİFE HASTANESİ
9-ÖZEL DOĞA HOSPITAL
10-ÖZEL İSTANBUL ŞAFAK HASTANESİ
11-ÖZEL İSTANBUL ŞAFAK SAĞLIK HİZMETLERİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
12-REFİK ARSLAN SAĞLIK HİZMETLERİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
13-REYAP SAĞLIK HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ
14-SİLİVRİ KOLAN HASTANESİ
15-YONCA SAĞLIK HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ
16- MEDİSENSE SAĞLIK HİZMETLERİ ŞİRKETİ
17- GMZ SAĞLIK HİZMETLERİ İNŞ. VE TUR. LİM. ŞTİ.
18- ÖZEL REYAP İSTANBUL HASTANESİ
19- ÖZEL TRG HOSPİTALİST HASTANESİ

Yenidoğan çetesine yönelik yürütülen soruşturma devam ederken bu hastanelerde doğum yapmış ve bebeğini kaybetmiş aileler ise kendi bebek ölümlerinden şüphelenmeye başladı. Söz konusu ailelerden birisi ise Aydın ailesi oldu...

2021 yılının Şubat ayının 12'sinde anne Rojda Aydın erken doğum yaparak sezaryen doğumla erkek ikiz bebeklerini kucağına aldı. Aileye ikiz bebeklerden birinin 'hiper tansiyon' nedeniyle vefat ettiği belirtildi. Aydın ailesi yaklaşık 3.5 yıl sonra gündeme gelen 'yenidoğan çetesi' olayları nedeniyle günlerdir yaşadığı huzursuzluğu Gazete Pencere'ye anlattı.

İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Özel TRG Hospitalist Hastanesi...

3.5 sene önce ikiz bebeklerinden birini kaybeden baba Erdoğan Aydın, İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başlayan sürecin nasıl Özel TRG Hospitalist Hastanesi'a ilerlediğini şöyle aktardı:

''Bağcılar'da tanıdık doktor arkadaşım var, sizi oraya yönlendireceğim''

''Bizim çocuklarımız ikizdi. Akşam saatlerinde 11.02.2021 tarihinde eşim Rojda'nın suyu gelince erken doğum süreci başladı. Bizde İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdük. Burada bize 'hastanede mikroptan dolayı kuvözlerimiz yok.' dediler. Orada bulunan bir doktor bana 'Bağcılar'da benim tanıdık doktor arkadaşım var. Ben sizi oraya yönlendireceğim' dedi. Bizde acil doğum olduğu için 'tamam' dedik. Biz daha evrak doldurmadan bulunduğumuz hastaneye Özel TRG Hospitalist Hastanesi'nden bir ambulans geldi. Gelen ambulans bizi Bağcılar'a götürdü, o gece eşimi hastaneye yatırdılar sabah saat 09.00'da doğuma aldılar. Eşim ikiz erkek bebekler dünyaya getirdi.

son-a.png

son-2.png

'' 'Burada beklemenize gerek yok' diyerek gönderdiler, gece bebeğiniz 'vefat etti' diye haber verdiler ''

İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ki doktorun bizi yönlendirdiği doktor olan Ahmet Can Şener ile konuştum. Bebeklerin durumunu ve doğumu sordum. Doktor Şener bana, 'bebekler iyi, hiçbir sıkıntısı yok. Sadece şuan erken doğum olduğu için kuvöze almamız gerekiyor' dedi. 'Tamam' dedik, bebekleri kuvöze aldıklarını gördüm kontrol ettim gayet hareketli görünüyorlardı. Aradan 3-4 gün geçti yine bebekleri görmeye gittik. Günler sonra Doktor Şener bize 'burada beklemenize gerek yok, eşiniz burada yakında bir yerde bulunun sadece süt getirsin, siz gidebilirsiniz' dedi. O gece saat 00.00'da Doktor Şener beni aradı, bir bebeğimin vefat ettiğini söyledi.

Bebeğimin ölüm nedeni olarak hiçbir açıklama yapmadılar, elimde bulunan rapora bebeğimin ölüm nedeni işlenmedi. Diğer bebeğimiz ise yaşıyor, bugün 3.5 yaşında oldu. Vefat eden bebeğimde hiçbir sorun yoktu. Ben Doktor Şener ile birebir görüştüğümde bana hiçbir sorundan bahsetmedi. Belli bir zaman sonra bize 'hiper tansiyondan öldü' denildi.

Gündemdeki 'yenidoğan çetesi' olayları yüzünden yaşadıklarımız aklımıza gelerek benim kafam allak bullak hale geldi. Çocuklarımın dünyaya geldiği hastane, kapatılan özel hastaneler listesinde yer alıyordu.

son.png

''Bağcılar'dan bize özel ambulans geldi''

Benim kafamı kurcalayan şey hem bebeğimin 'hiçbir sorun yokken' denildiğinde birden gece vakti vefat etmesi hem de İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiğimiz zaman bizi devlet hastanesi olması nedeniyle bulunduğumuz hastanenin ambulansı sevk etmeliydi. Hanımım zaten bu hastanede yatarken bize sevk olacağını söylerlerken biz sevk işlemleri için hazırlık yapacağımız sıra birden ambulansın geldiğini öğrendik. Biz hiçbir evrak işlemi yapmadan sadece 15 dakika içerisinde gelen ambulans ile sevk edildik. Anadolu Yakasında, devlet olarak Ümraniye, Kartal ve Marmara Hastanesi var. Özel olarak bölge hastanesi var ama buna rağmen bizi direk Bağcılar'a sevk ettiler.

''Eşim CİMER'e bir şikayet gönderdi''

Eşim CİMER'e bir şikayet gönderdi. Ayrıca bu durumu bir avukata gönderdik. Bu olaylar sonrasında bizim evimizde günlerdir huzur yok. Benim çocuğum kendi aciliyle mi öldü yoksa canına mı kast edildi kafamı kurcalıyor. Sevk işlemi öncesinde ben İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iken Özel TRG Hospitalist Hastanesi'nde ki Doktor Şener ile görüşmedim. İki doktor kendi arasında görüştü, ben ne görüştüler bilmiyorum. Biz ambulans istemeden doktor bizim adımıza ambulans istedi. Sevkten önce bize 'erken doğum olarak acilen doğuma alınması gerekiyor' denildi ama hem sevk oldu hem de bir gece hanımımı hastanede yatırarak doğumu sabah gerçekleştirdiler. Ardından eşim hayatta kalan bebeğimizle 3 ay hastanede kaldı.

cimer.jpg

Biz yaşadıklarımızı avukatımıza aktardık ve adli sürece gireceğiz. Hem hastaneleri hem de doktorları savcılığa şikayet edeceğiz.''

Kaynak:Leyla Aydoğan

Öne Çıkanlar