Avukatları açıkladı: T.C. kaçmadı, annesi Eylem Tok'a itaat etti

Avukatları açıkladı: T.C. kaçmadı, annesi Eylem Tok'a itaat etti
Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan ve annesi Eylem Tok ile ABD'ye kaçan T.C.'nin Türkiye’ye iadesiyle ilgili dava; avukatlar müvekkillerinin kaçma riski olmadığını annesinin ABD’deki yakınlarının yanına gitme kararına itaat ettiğini söyledi

İstanbul'da1 Mart'ta meydana gelen trafik kazasında Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan ve annesi Eylem Tok ile ABD'ye kaçan 17 yaşındaki T.C.'nin Türkiye’ye iadesiyle ilgili davalar, Massachusetts eyaletindeki Boston Bölge Mahkemesi’nde devam ediyor. T.C.'nin avukatları müvekkillerinin kaçma riski olmadığını annesinin ABD’deki yakınlarının yanına gitme kararına itaat ettiğini söyledi.

VOA'dan Can Kamiloğlu'nun haberine göre; hakim Donald L. Cabell, T.C.'nin avukatlarının saldırıya uğradığı Newark’taki ceza yerleşkesinden başka bir yere nakli için yaptığı başvuruyu da reddetti.

Gizli bilgiler var

Cihantimur’un avukatları Martin G. Weinberg ve Victoria Kelleher, müvekkillerinin Newark’taki çocuk ve gençlerin tutulduğu ceza yerleşkesindeki fiziki saldırı sonrasında psikolojik olarak da rahatsızlandığını, sundukları son raporun ardından hakimin daha önce reddettiği kefaletle şartlı tahliye ve acil duruşma talebini ivedilikle yeniden değerlendirmesini talep etti.

Dilekçede "Raporda kamuya açıklanmaması gereken gizli tıbbi bilgiler yer almaktadır. Ayrıca, raporun içeriği, T.C.'nin halen tutulduğu Newark’taki ceza tesisindeki güvenliğini de tehlikeye atma potansiyeline sahiptir" ifadeleri yer aldı.

Kaynak:Can Kamiloğlu

Öne Çıkanlar