Ali Yerlikaya'nın Cumhuriyetin 100.Yılı kutlaması muhalif isimlerin övgüsünü aldı

Ali Yerlikaya'nın Cumhuriyetin 100.Yılı kutlaması muhalif isimlerin övgüsünü aldı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın, sosyal medya hesabından yaptığı Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamasına aralarında ünlü isimlerinde olduğu muhalif pek çok ismin övgü, takdir ve tebrik dolu sözlerle karşılık buldu....

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın, sosyal medya hesabından yaptığı Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamasına aralarında ünlü isimlerinde olduğu muhalif pek çok ismin övgü, takdir ve tebrik dolu sözlerle karşılık buldu. Bir sosyal medya kullancısının yorumu ise tebessüm ettirdi: "Arkadaşlar, adamı bizim yüzümüzden görevden alırlar azıcık sevmiyormuş gibi yapalım."

Bakan Yerlikaya'nın, paylaşımında yer verdiği videoda “Selam olsun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e" dediği video paylaşım 30 binin üzerinde RT (paylaşım) alırken videoyu 11 milyonun üzerinde yurttaş izledi.

Yüzlerce sosyal medya kullanıcısı Ali Yerlikaya'nın paylaşımını şaşkınlık ve övgüler ile karşılarken kimi kullanıcı ise devlet adamlığının böyle olması gerektiğini yazdı. Kimi kullanıcı ise eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu işaret ederek, "Bize 10 yıldır ne yaşatmışlar? AKP'nin atadığı en doğru, en sevilen Bakanı sizsiniz", "Bu adama kanım çok ısınıyor. İlk kez Cumhurbaşkanlığı kabinesinden birisine saygılarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum", "İşte yıllardır olması gereken, özlenen tablo budur.", "Birleşeceğimiz bir sürü ortak noktamız olmalı, Atom parçalansa da bu Millet parçalanmamalı, dünya da böyle güzel bir vatan yok." ifadelerini kullandı.

Bakanın, Cumhuriyet’in 100. yılını kutladığı mesajı çok sayıda beğeni alarak X'de günün en çok konuşulan olaylar arasında ilk sırayı alarak Trend Topic listesi (TT) oldu.

İşte muhalif bazı isimlerin Bakan Yerlikaya'nın paylaşımına verdiği cevaplar;

Müzisyen Atilla Taş: "Sülo'dan sonra bize iyi geldiniz Bakan Bey."

Nurhan Çetinkaya: "Devlet adamlığı budur. Teşekkürler Sayın Bakan."

Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu: "İçtenlik ve samimiyetiniz için teşekkürler Sayın Bakan, çok özlemişiz."

27. Dönem İzmir Milletvekili Aytun Çıray: "Allah vatanımızı sonsuz kılsın. Sevgi ve saygılarımla."

Turgut Yükseloğlu: "Böyle bakan görmeyeli çok uzun zaman olmuştu. Umarum hep böyle devam eder ve sayıları artar."

Hasan:"İyi ki varsın Ali Yerlikaya, iyi ki varsın sayın bakanım. Devletçi duruşunuz, milleti koruyucu çabanız, bu millet için yaptıklarınız/yapmaya çalıştıklarınız ve toplumu birleştirici mesajlarınızdan dolayı çok büyük saygıyı hak ediyorsunuz. İyi ki varsınız iyi ki…"

Öne Çıkanlar